Nederland overspoeld door rode tsunami

De rode tsunami overspoelde ongeveer een derde van Nederland.

DEN HAAG – Gisterenavond omstreeks 23:00 uur werd Nederland overspoeld door een rode tsunami. Volgens de eerste berichten heeft de kerncentrale van Borssele het begeven en zitten de meeste Nederlanders nu met groene stroom. Honderden mensen hebben van de ene dag op de andere een dak boven hun hoofd gekregen. Veel armen zijn vermist. Door het natuurgeweld staan ook alle grenzen open. De schade voor de Nederlandse staat loopt in de miljoenen euro’s.

Niemand had de catastrofe zien aankomen. “De linkse dijkbreuk kwam als een totale verrassing. Zoiets verwacht je in Indonesië, de Filipijnen of andere landen met een bevolking van structurele armoezaaiers. Maar toch niet in ons welvarend Nederland?”, sprak een aangeslagen Mark Rutte de natie toe. “Wij waren allemaal de andere kant aan het opkijken. Dit is een nachtmerrie voor Nederland.”

Rechtse zakjes

Intussen komt de internationale hulp voor Nederland op gang. De Belgische civiele bescherming staat klaar met enkele honderdduizenden rechtse zakjes om de dijkbreuk te stelpen. Italië, Polen en Hongarije hebben al enkele tonnen zelfredzaamheid opzijgezet voor de Nederlandse bevolking.

4 reacties op "Nederland overspoeld door rode tsunami"

  1. Misschien doelt u erop dat de socialisten in Nederland nu voorop lopen in de Europese verkiezingen. Oorzaak en correlatie: het verschil raakt daarbij zoek bij de gewone man, daarom was de opkomst nog nooit zo hoog.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter