Grexit populairste jongensnaam van 2015

Veel jonge Vlaamse ouders noemen hun pasgeboren zoontje Grexit. In de eerste maanden van 2015 was het de vaakst gekozen jongensnaam. Ook in andere Europese landen is de naam plots erg populair geworden.

De kleine Grexit Vanden Bollen en zijn ouders.
De kleine Grexit Vanden Bollen en zijn ouders.

De gegevens werden bekend gemaakt door het Instituut voor Naamkunde en Dialectologie. De tweede en derde populairste namen voor pasgeboren jongetjes in Vlaanderen zijn Lucas en Louis.

Joren en Shania zijn de kersverse ouders van de kleine Grexit Vanden Bollen. “We hoorden het de laatste maanden veel op televisie en zijn het op den duur erg mooi beginnen vinden,” vertelt Shania. “We wisten al dat het een jongen zou zijn en hebben eigenlijk niet lang moeten nadenken. We hebben nog even getwijfeld over Taxshift, maar uiteindelijk hebben we ons boeleke toch Grexit genoemd. Is het geen snoezig ventje?”

De lijst met populairste meisjesnamen is nog niet volledig samengesteld. Voorlopig staat Iës er op de eerste plaats.

7 reacties op "Grexit populairste jongensnaam van 2015"

 1. Grexit begot. Op dit uur dan nog? Joran zal best wel uit de mode zijn. Alsook ‘Jejoen. Als je jezelf bvb in Syrië gaat voorstellen met die naam? Iedereen heet daar Abdelkrim of Abdelkader.

  “My name is BONTINCK, JEJOEN BONTINCK”

  Per onmiddellijk moeten ze bij de IS doorgehad hebben dat zowel Jejoen als zijn pa CLOWNS waren. En DAT is nou net wat ze langs die kanten kunnen missen.

  Beantwoorden.
 2. Spijtig dat in het artikel niet vermeld wordt voor welke familienaam Joren en Sharia kozen. Die van hem, die van haar of een combinatie van bijde.
  Het is dus ofwel
  Joren Vanden Borren en Sharia Kweetniewie
  ofwel
  Joren Kweetniewie en Sharia Vanden Borren
  ofwel
  Joren Vanden en Sharia Borren
  ofwel
  Joren Borren en Sharia Vanden
  In deze tijden van naamsverwarring vind ik dat een (zelfs elektronische) krant daar geen twijfel mag over laten bestaan. Want nu kan ik daar met zekerheid een maand niet van slapen.
  ‘k Vind het anders wel een mooie trend dat men zo dikwijls kiest voor namen die met de actualiteit te maken hebben. Destijds zou ‘Zwarte Zondag’ bvb ook een mooie keuze geweest zijn. Of Kristalnachtje De Lange bvb. Of Tisallemaaldefoutvandesossen De Wever om het wat meer in het recentste verleden te zoeken.

  Beantwoorden.
 3. Kent u die mop?
  Een koppel baart een zoon in het hospitaal. De verpleegster zegt “Proficiat, heeft u al een naam voor uw zoon?”
  “Ja, Euro.”
  “Maar mevrouw, u kunt uw kind toch niet noemen naar een monetaire eenheid?”
  “Jawel, we hebben al 2 andere zonen: Mark en Frank.”

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter