Natuurpunt: grijze wolf duikt op in Vlaanderen

GENK – Het zag er lang naar uit dat ze waren uitgestorven, maar er zijn opnieuw grijze wolven gesignaleerd in Limburg. Natuurpunt, en Staatsveiligheid, willen een exemplaar vangen en van een zendertje voorzien om de bewegingen van het dier beter in kaart te brengen.

Als Natuurpunt deze sticker verspreidt in een natuurgebied, dan zit er hoogstwaarschijnlijk een grijze wolf.

Hoogstwaarschijnlijk zijn de dieren, wier oorspronkelijke habitat in Turkije ligt, de bosporus overgestoken om vervolgens via de Balkan en Duitsland in het oosten van ons land terecht te komen. Intussen zijn ook grijze wolven gemeld in Antwerpen. Hij zou zelfs al gespot zijn in de buurt van Gent, in het gezelschap van de Noord-Europese ongelikte beer, die overigens ook aan een serieuze opmars bezig is.

Volgens Natuurpunt moeten we niet bang zijn van de grijze wolf, al strekt het tot aanbeveling om hem niet per se te willen opzoeken. “Laat die dieren gewoon gerust en ze zullen jou niet achtervolgen”, adviseert Odille Cloet van Natuurpunt Limburg. “De grijze wolf is natuurlijk een schadelijke exoot die op termijn de christenhond en de bange wezel kan verdringen, maar zolang je de populatie onder controle houdt, is het perfect mogelijk om met de dieren samen te leven.”

4 reacties op "Natuurpunt: grijze wolf duikt op in Vlaanderen"

  1. Zolang deze exoot zich niet gaat gedragen als een grensoverschrijdende geldwolf en zich gaat inmengen in de Vlaamse populaire horeca, zal ik op beide oren slapen en deftig de schaapjes in mijn dromen tellen.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter