Spaans koningspaar viert ivoren bruiloft

Het feest zal doorgaan in hun ivoren toren in het centrum van Madrid

MADRID – Om het Spaanse volk niet nog meer te schofferen na enkele pijnlijke incidenten de afgelopen weken, heeft het Spaans koningspaar beslist om af te zien van een gouden bruiloftsfeest. In de plaats zullen koning Juan Carlos en zijn gemalin Sofia een ivoren viering houden. Het feest zal doorgaan in hun pas voltooide, hermetisch afgesloten ivoren toren in het centrum van Madrid. “Onze natie heeft het zo wel wat gehad met goud.” legt koninklijk woordvoerder Xavier Redundantez uit. “Goud is iets waar we ons in de zestiende eeuw in Amerika mee bezig hielden, maar op dit moment willen we volop de opportuniteiten verkennen om elders in de wereld onze kostbare goederen op brutale wijze te gaan losrukken. Hunne majesteiten verwachten iets stijlvollers.” Het voornemen van het Spaanse monarchenpaar schoot echter, buiten in een aantal olifanten, in het verkeerde keelgat van vele gewone Spanjaarden. “Die portadores de corbatas (kravattendragers, nvdr.) ginder in Madrid denken dat wij onnozel zijn zeker?” briest de sinds kort werkloze toreador Juan Con La Gorra. “Wij maar iedere maand onze werkloosheidsuitkering gaan afhalen en mijnheer zonder blikken of blozen feestjes geven. Waar zijn we mee bezig?”

Laat een reactie achter