Problemen bij SP.A Hasselt zijn schuld van socialisten, luidens socialisten

HASSELT – Het rommelt in de Jeneverstad. De Hasseltse afdeling van de SP.A staat op springen nadat burgemeester Hilde Claes door haar eigen partijgenoten belangenvermenging en incompetentie werden aangewreven. ‘Allemaal de schuld van de socialisten’, beschuldigen ze elkaar.

Het rommelt in het Hasseltse stadhuis. (Foto: Joachim Köhler, CC BY SA 3.0)
Het rommelt in het Hasseltse stadhuis. (Foto: Joachim Köhler, CC BY SA 3.0)

“Onze burgemeester heeft een communicatie-opdracht vergund aan het bedrijf van de man van haar kabinetschef”, aldus schepen Valerie Del Re en Vlaams Parlementslid Rob Beenders, beiden socialisten. “Dergelijke belangenvermenging getuigt van de typische la Belgique-à-papamentaliteit, eigen aan het kaviaarsocialisme van weleer.”

“Liegen, bedriegen, belazeren en bedonderen”, noemde Hilde Claes de demarche van haar kameraden Beenders en Del Re op TV Limburg. “Wat een socialistenstreken!”

Claes, Del Re, en Beenders staan niet alleen met hun kritiek. Ook volgens oppositiepartij N-VA zijn de problemen bij de SP.A de schuld van de socialisten.

In het tumult kwam ook naar boven dat Hildes vader Willy zich steeds meer als een despoot begint te gedragen. “Die man wil precies bewijzen, net als Stalin en Mao, dat een levenslange blootstelling aan het socialisme inherent tot machtswellust en autocratie neigt”, speculeert kartelpartner Groen, dat intussen alle banden met de socialisten heeft opgeblazen.

Intussen werkt partijvoorzitter John Crombez aan een elegante exitstrategie voor Hilde Claes. Al zal dat volgens haar niet makkelijk zijn. “Wat gaat hij doen? Een incompetente militante wegpromoveren naar een dikbetaalde managementsfunctie bij een intercommunale? Typisch iets voor socialisten”, besluit de burgemeester.

 

Eén reactie op "Problemen bij SP.A Hasselt zijn schuld van socialisten, luidens socialisten"

  1. Ja,
    natuurlijk. De Europese, Belgische, Vlaamse socialisten blijven in hetzelfde bed ziek. Vriendjespolitiek, belangenvermenning,belastingsfraude….. Maar ja, dit is de schuld van de socialistische staatsarbeiders

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter