Sarkozy schiet op vakbonden en buitenlanders

Na de schietpartij maakte Sarkozy zich snel uit de voeten (Foto: Dias/Abr CC BY-SA 3.0)
Na de schietpartij maakte Sarkozy zich snel uit de voeten (Foto: Dias/Abr CC BY-SA 3.0)

PARIJS – In zijn laatste verkiezingsspeech heeft de Franse president Nicolas Sarkozy zwaar uitgehaald naar de buitenlanders en de vakbonden. Meestal houdt de invloedrijke wereldleider het bij gespierde taal, maar nu was het oorlogsjargon niet langer puur overdrachtelijk. En plein publique haalde Sarko zijn tweeloop boven, en schoot hij onder luid applaus van zijn aanhang enkele allochtonen en vakbondsafgevaardigden dood. “Hadden ze maar niet onze natie moeten beledigen door hun loutere bestaan”, rechtvaardigde de Franse president zijn levendige maar dodelijke speech. Met zijn kordate optreden hoopt Sarkozy het rechtse electoraat te overtuigen om hem alsnog aan een verkiezingszege te helpen. (LvS)

2 reacties op "Sarkozy schiet op vakbonden en buitenlanders"

  1. Hij en Le Pen zaten ook in het vreemdelingenlegioen , hoeveel beruchte moordenaars van de SS een andere schurken gingen na WW 2 hun heil zoeken in dat fameus vreemdelingenlegioen ? en na drie jaar werden ze Fransman de Fransen hadden ze nodig toen om het vuile werk op te knappen Noord Afrika was jarenlang van de Fransen en ze wilden Algerije behouden sommigen ( bitter weinig ) vertellen hetgeen gebeurde met opstandelingen die niet wilden zeggen waar ze de wapens verstopten , hun lot was dan in een helicopter boven de zee een schop onder de poep en ze verzopen , Indochina daar hebben ze veel bloed gelaten maar wat is dat fameus garnizoen nu nog niks een elite eenheid die met hun fameuze feestdag van de Fransen nog eens mag paraderen in Parijs wat is het leven ? zolang ze u werkelijk nodig hebben en dan afdanken .

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter