Overgroot deel Vlamingen hoopt zich Jan Jambon nooit meer te herinneren

Een massaal aantal Vlamingen spreekt de uitdrukkelijke wens uit om zich Jan Jambon nooit meer te herinneren. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie.

Jan Jambon
De Vlaamse burger hoopt zich deze man nooit meer te herinneren

Maar liefst 90% van de Vlaamse burgers wenst dat ze nooit op de hoogte gesteld was van het bestaan van hun minister-president. Zij hopen om de traumatische herinneringen aan Jan Jambon en zijn vele fratsen – van dansende moslims, huizen kopen met achterstallig kindergeld tot schabouwelijk Nederlands – snel te verdringen.

Als voorbeeld nemen ze, merkwaardig genoeg, Jan Jambon zelf. Want de manier waarop die zonder scrupules opvallende dossiers vergeet of hoe hij niet onthield dat die vriendelijke jongens van het Sint-Maartensfonds eigenlijk snoeiharde nazi’s waren, dáár kan de Vlaming nog van leren. Al kan Jambon zich veel zaken niet herinneren, omdat hij er in eerste instantie niets vanaf weet. Zoals bijvoorbeeld van cultuur.

In Vlaamse huiskamers wordt afgeteld naar de dag waarop we in alle eerlijkheid kunnen zeggen dat er nooit, geen enkel, geen enkel teken over het bestaan van Jan Jambon is geweest en dat er nooit, met geen enkel woord iets over werd gemeld. Hoé dat vergeetproces precies moet gebeuren, is nog onduidelijk. Al lijken vluchten in de drank, een lobotomie of acute dementie het meest voor de hand liggend.

Eén reactie op "Overgroot deel Vlamingen hoopt zich Jan Jambon nooit meer te herinneren"

Laat een reactie achter