Turtelboom ontsnapt uit vakbondsoverleg

Voorlopig ontbreekt elk spoor van de minister. Foto: Paul Van Welden CC BY 3.0
Voorlopig ontbreekt elk spoor van de minister. Foto: Paul Van Welden CC BY 3.0

BRUSSEL – De Waalse cipiersvakbonden hebben vanmorgen het Ministerie van Justitie bezet.  Na de ontsnapping van twee gedetineerden uit de gevangenis van Aarlen, waarbij afgelopen zaterdag twee cipiers gewond raakten, eisen ze snelle maatregelen van minister Turtelboom om de veiligheid van het gevangenispersoneel te garanderen.  “Zolang de minister niet aan onze eisen tegemoet komt, geraakt niemand hier buiten!” klonk het strijdvaardig bij een ACOD-militant aan de ingang van het ministerie. Volgens getuigen slaagde minister Turtelboom er echter in om een aantal gordijnen aan elkaar te knopen en via een raam op de eerste verdieping te ontsnappen. Voorlopig ontbreekt elk spoor. (LM)

 

 

 

 

Eén reactie op "Turtelboom ontsnapt uit vakbondsoverleg"

Laat een reactie achter