Allerslimste mens ter wereld woest op Woestijnvis

CAMBRIDGE – De Britse astrofysicus Stephen Hawking (68) is ziedend op Erik Van Looy. Die zou hem niet hebben uitgenodigd voor deelname aan zijn populaire kwis De Allerslimste Mens ter Wereld, die vanavond in de ether gaat.

– door Jan-Pieter De Leugheneire –

Stephen Hawking is de allerslimste mens ter wereld;
Stephen Hawking (l.) is de allerslimste mens ter wereld.

De aan amyotrofische laterale sclerose (ALS) lijdende professor in de Astrofysica zou een IQ van 145 hebben en staat aan de basis van enkele belangrijke theoretische doorbraken in de twintigste-eeuwse natuurkunde. Hij wordt door velen als de allerslimste mens ter wereld beschouwd. Zijn agent Ian Smith begrijpt dan ook niet dat hij niet mag kandideren in de gelijknamige Woestijnvis-quiz .  “Mijn cliënt zit op dezelfde leerstoel als Isaac Newton, heeft de relativiteitstheorie van Einstein verbeterd en heeft de Hawkingstraling ontdekt (het bewijs dat zwarte gaten wel degelijk kunnen ‘verdampen’, nvdr.). Daarmee heeft hij toch bewezen gemiddeld intelligenter te zijn dan het zootje dat aan De Allerslimste Mens ter Wereld deelneemt, niet?”

Sugar Jackson vs. Mohammed Ali

“Eerlijk”, vervolgt Smith, “wat heeft pakweg een Rik Torfs al bewezen? Dat god bestaat? I rest my case. Mijn cliënt heeft in zijn nieuwe boek (The Grand Design, nvdr.) tenminste bewezen dat het universum uit zichzelf ontstaan is onder invloed van de zwaartekracht en dus geen schepper nodig had. Stephen Hawking niet uitnodigen voor deelname aan De Allerslimste Mens ter Wereld is al even absurd als Sugar Jackson laten boksen voor de wereldtitel wanneer je ook Mohammed Ali kunt uitnodigen.”

In een reactie spreken de programmamakers dat tegen. “We hebben Stephen wel degelijk uitgenodigd voor een screentest”, aldus eindredacteur Frodo Daems. “Maar door zijn ziekte viel hij hopeloos door de mand. Zo kon hij slechts één ronde in de deelnemersstoel blijven zitten, kwijlde hij zijn schermpje vol en duurde het een eeuwigheid vooraleer hij een antwoord had ingetikt op zijn stemcomputer. Het antwoord zelf was op de koop toe amper verstaanbaar. Ik weet wel dat de VRT sinds kort een diversiteitscharter hanteert en dat het goed zou zijn om wat airplay aan de verschrikkelijke ziekte ALS te geven, maar dan toch niet in mijn show. Hawking is television poison.” “Bovendien kan hij niet tegen zijn verlies”, bevestigt deelnemer Rik Torfs, die tijdens de screentest van de professor gravitationele natuurkunde won in de finale dankzij een vraag over het kerkrecht. Een woedende Stephen Hawking moest daarop hardhandig uit de studio gerold worden.

Hawking zou in een zwart gat gevallen zijn nadat hij geweigerd werd voor de show. Naar verluidt zal hij Erik Van Looy zwaar op de korrel nemen in zijn volgende boek The Big Wanker Theory.

Eén reactie op "Allerslimste mens ter wereld woest op Woestijnvis"

Laat een reactie achter