Eerste geweerautomaat geopend in Verenigde Staten

CLEVELAND – Bank- en frisdrankautomaten zijn voor iedereen vanzelfsprekend. Zelfs automaten waar je hamburgers en kroketten uit kan halen, doen nog weinig wenkbrauwen fronsen. Een nieuw soort automaat in Cleveland, Tennessee (VS) veroorzaakt echter heel wat ophef. Je kan er immers een ruim assortiment aan wapens uit de muur halen.

– door Ludo van Speybraeckel –

De Desert Eagle is een van de wapens die je in de automaat kunt kopen. (Foto: Wikimedia Commons)
De Desert Eagle is een van de wapens die je in de automaat kunt kopen. (Foto: Wikimedia Commons)

Met trots toont David Keene, de voorzitter van de National Rifle Association (een belangenorganisatie die zich inzet voor het recht om wapens te dragen, nvdr.), de eerste automaat ter wereld waar je wapens kan kopen. “Het recht op het dragen van een wapen staat in onze grondwet,” zegt Keene “dus eigenlijk helpen wij alle burgers van de Verenigde Staten van Amerika om hun burgerrechten ten volle te benutten.” De NRA wil op termijn een uitgebreid netwerk van wapenautomaten uit de grond stampen, zodat je binnenkort zelfs in de meest afgelegen uithoek van de uitgestrekte natie een wapen uit de muur zal kunnen halen. Naast gewone handvuurwapens is het in de grotere steden ook de bedoeling om halfautomaten, handgranaten en licht mortiergeschut aan te bieden.

De plannen van de NRA waren een kolfje naar de hand van wapenhandelaar Patrick McColt die de automaat uitbaat. “Het is best grappig” gniffelt McColt “dat wij geen automaatgeweren verkopen maar wel een geweerautomaat hebben. Ik zag onmiddellijk het potentieel van dit idee. Iedereen kent vast en zeker wel die situaties waarin je een wapen nodig hebt, maar alle wapenwinkels gesloten zijn. Waar de traditionele wapenwinkel te kort schiet, willen wij hoger mikken door 24/7 wapens aan te bieden. Zelfs als je nu onverwacht een indiaan of neger tegenkomt, kan je in Cleveland snel even naar de automaat rennen om kordaat komaf te maken met het probleem”.

Laat een reactie achter