Nijpend tekort vergeten groenten

SINT-KATELIJNE-WAVER – Vergeten groenten zijn hot en hip, en verkopen als zoete broodjes. Alle aandacht die de groenten op dit moment krijgen, is tegelijk echter de vernietiging van het ‘unique selling proposition’ van de business. De groenten gaan ten onder aan hun eigen populariteit en er dreigt op dit moment een zeer prangend tekort aan nieuwe vergeten groenten.

Herwig Vanhove trekt de wereld rond, op zoek naar nog niet herontdekte vergeten groenten.
Herwig Vanhove trekt de wereld rond, op zoek naar nog niet herontdekte vergeten groenten.

U kent ze intussen wel: de pastinaak, het warmoes of zelfs de koolrabi. Omdat retro helemaal in is, is er veel geld gemoeid in de handel en promotie van vergeten groenten. Tv-kok Jeroen Meus zag de bui echter al van ver aankomen. “In mijn eerste seizoen Dagelijkse kost was het nog makkelijk om uit te pakken met groenten als meirapen en rammenassen. Maar dit jaar heb ik al serieus mijn best moeten doen om nog iets als een topinamboer te vinden. Ik schijt geen nieuwe vergeten groenten he!”

De moderne consument is snel uitgekeken op nieuwe producten. De iPhone 4S is nog niet afbetaald of mensen snellen al naar de winkel voor de iPhone 5. Bij groenten is dat uiteraard niet anders. Als al uw vrienden koken met pastinaak, is het zaak van zo snel mogelijk met een nieuw model van groenten op de proppen te komen. Bij voorkeur een trendy groente. Tegenwoordig hoort dat dan een vergeten groente te zijn. Het probleem is echter dat stilaan niemand zich meer nog niet herontdekte vergeten groenten kan herinneren.

Gwartelspoendels

Zelfs kookcoryfeeën als Herwig Vanhove slagen er maar niet in. “Er staat me vaag iets voor dat mijn grootmoeder ooit eens gwartelspoendels klaarmaakte, maar zeker ben ik daar niet van. En ik ben ook vergeten hoe het eruit zag of smaakte. Dit is een 100% volledig vergeten groenten, en dat zou dus ontzettend sterk verkopen. De naam alleen al! Maar ja, zolang ik niet meer weet waar het om gaat, kan ik er ook geen geld aan verdienen he”, besluit de gewezen culinaire heraut enigszins bedroefd.

Wie zich toch nog een niet recent herontdekte vergeten groente kan herinneren, kan op de website www.meldpuntvergetengroenten.be terecht om dat te signaleren. Afhankelijk van de vergetelheidsgraad van de groente valt daar tot 5000 euro mee te verdienen.

4 reacties op "Nijpend tekort vergeten groenten"

 1. Globotenkool
  Zergijnwortels
  Birretoeten
  Astronaatzaad
  Donderklauwkruid

  Allemaal mooie woorden voor nog te ontdekken vergeten groenten.
  Voor het tweede stel ik alvast zelf voor om een of ander onkruid te gebruiken. Je weet wel, dat vieze spul dat tussen de aardappelen groeit. En waar grootvader destijds uren mee bezig was om dat er allemaal van tussen te wieden. “Godvernondemiljaardse kiekemuure”, zo sprak hij het althans uit.
  Het zal chic staan op mijn oudejaarsavond menu: Spekreepjes op een bedje van zergijnwortel.

  Beantwoorden.
 2. Vreemd. Ik wilde mijn kloofkepies aanmelden, maar de website ban het meldpunt heeft een probleem. Ik hoop dat ze het snel oplossen, voor de vorst mijn moestuin in winterslaap stuurt.

  Beantwoorden.
 3. Norbert,

  Volgens mij maak je een vergissing. Het “lekenblad” is strikt genomen een veredelde bloem van een populaire fruitsoort. De naam ervan ben ik helaas vergeten, maar het was in elk geval een kruising van een zure peer en een citroen, die dus zeer gegeerd was in onze contreien kort na de eerste wereldoorlog. De fruitsoort zelf werd ingevoerd door het Indiaase kanonnenvlees dat Koning Albert I besteld had om de slag bij Passchendaele slag bij te zetten. Helaas heeft deze fruitsoort de tweede wereld oorlog niet overleeft door de zure regen van de V1-bommen in onze streken. In elk geval was een verpulverd lekenblad wel heerlijk te verteren, als het gestrooid werd overheen een verse coupe roomijs. Misschien een tip voor een leuke zoektocht voor een bekende commerciële tv-kok?

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter