Internationale gemeenschap viert Dag Van De Vrede met feestelijk vuurwerk boven Aleppo

Vooral de witte fosforbommen van de Russen zorgden voor een daverende en spectaculaire apotheose.
Vooral de witte fosforbommen van de Russen zorgden voor een daverende en spectaculaire apotheose.

ALEPPO – De Verenigde Staten, Rusland, president Bashar al-Assad, Islamitische Staat, Turkije, de Koerden, Saudi-Arabië, Hezbollah, Iran, het Al-Nusra Front, het Free Syrian Army, de Mossad, de valken van Sham, Groot-Brittannië, De Belgische, Franse en Nederlandse luchtmacht, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en enkele burgers die spontaan meededen door vuurpijlen af te schieten, hebben vandaag de Internationale Dag Van De Vrede gevierd met een gezamenlijk vuurwerk boven Aleppo.

VN-secretaris Ban-Ki Moon roemt de goede samenwerking tussen de verschillende facties, die doorgaans met getrokken messen tegenover elkaar staan. “Ook al opereerden de initiatiefnemers zonder mandaat van de VN-Feestelijkhedenraad, dergelijke projecten vormen wel een welkome afwisseling voor de door oorlog geteisterde bevolking. Vooral de grote witte fosforbommen van de Russen vormden een zeldzaam moment van schoonheid in het luchtruim boven de kapotgeschoten stad.”

Bij het vuurwerk vielen enkele tientallen burgerslachtoffers.

Eén reactie op "Internationale gemeenschap viert Dag Van De Vrede met feestelijk vuurwerk boven Aleppo"

Laat een reactie achter