N-VA-vrouwen in de bres voor Pol Van Den Driessche

BRUSSEL – In een gezamenlijke persmededeling verklaarden Liesbeth Homans en Frieda Brepoels (N-VA) enigszins ontgoocheld dat ze in alle eerlijkheid nooit betast, nagefloten of zelfs maar bekeken zijn door hun partijgenoot Pol Van Den Driessche. Deze laatste ligt onder vuur omdat hij zich jarenlang schuldig zou hebben gemaakt aan seksuele intimidatie.

Liesbeth Homans vraagt zich dikwijls af of het niet gewoon aan haar ligt. (Foto:  Filip Naudts, CC BY 2.0)
Liesbeth Homans vraagt zich dikwijls af of het niet gewoon aan haar ligt. (Foto: Filip Naudts, CC BY 2.0)

In een Humo-interview vorige week verklaarden verschillende getuigen dat Pol Van Den Driessche zich vergreep aan alles wat bewoog en geen te opvallende baard had. Zowel binnen als buiten zijn partij gaan er nu kritische stemmen op tegen die aantijgingen. “Zelfs als ik met een uitdagende split of decolleté op het partijbureau verscheen, achtte hij me amper een blik waardig”, verhaalt een beteuterde Homans. “Ik heb me vaak afgevraagd of het gewoon aan mij lag. ‘Is mijn gat niet te dik in deze rok?’, ‘Ben ik dan zo lelijk?’, ‘Ik mag er toch best nog zijn?’, dat soort gepieker. Het enige verwijt dat je Pol kunt maken is dat hij me nog onzekerder maakte dan ik al was.”

“Er was nochtans veel gelegenheid”, bekent ook Frieda Brepoels. “Ik kan de keren niet op één hand tellen dat ik hem discreet gevolgd ben naar de parking, in de hoop dat onze ogen elkaar nog even zouden kruisen. Of dat we samen in de lift stonden en ik even de lippen bevochtigde met mijn tong om naar zijn reactie te peilen. Ik zweer het: die man bleef er stoïcijns onder. Als Pol werkelijk zo’n seksueel roofdier was zoals iedereen beweert, dan heeft hij kansen genoeg gehad om dat te bewijzen en me eens goed tegen de liftdeuren te plakken”, besluit de N-VA-coryfee.

“Ik had anders wel het gevoel dat het iets had kunnen worden”, dagdroomt ex-N-VA-senatrice Kim Geybels. “We zaten namelijk al aan second base maar toen werd ik jammer genoeg uit de partij gezet voor er iets meer uit kon groeien. Volgens mij waren Bart De Wever en Siegfried Bracke gewoon jaloers.”

Miet Smet

Ook politica’s uit andere partijen hebben nooit een foute opmerking te verduren gekregen. Miet Smet geeft aan nooit last te hebben gehad van ongewenste intimiteiten. “In de lange jaren van onze samenwerking heb ik nooit iets gemerkt van vrijpostig gedrag,” vertelt Smet. “Integendeel zelfs, het viel mij op dat Pol zich bijzonder schroomvol gedroeg, zelden een blik op mij wierp en opvallend veel afstand hield van mij tijdens gesprekken.” In weerwil van haar achternaam, geeft ook Mieke Vogels ruiterlijk toe nooit benaderd te zijn geweest door Van Den Driessche.

Ook tijdens zijn periode als hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, tot slot, is er niets onkuis gebeurd volgens Mia Doornaert. De voormalige redacteur van De Standaard, die altijd al kort haar had en er ouder uitzag dan haar leeftijd, liet weten nooit ongepast benaderd te zijn door haar ex-collega.

Eén reactie op "N-VA-vrouwen in de bres voor Pol Van Den Driessche"

  1. ze moeten nu niet komen klagen….hadden ze zelf maar het initiatief moeten nemen. Op die leeftijd kan de Pol nu eenmaal niet meer zo actief zijn als vroeger…..zo ne mens heeft ook zijn middagdutje nodig.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter