Antwerpen moeten wijken voor uitbreiding Antwerpse haven

"Alle problemen in Antwerpen zijn in een klap opgelost" aldus een trotse minister-president (Foto: P. Van Welden CC BY-SA 3.0)
“Alle problemen in Antwerpen zijn in een klap opgelost” aldus een trotse minister-president (Foto: P. Van Welden CC BY-SA 3.0)

ANTWERPEN – De Vlaamse regering heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor het havengebied van Antwerpen voorlopig vastgelegd. Dat plan moet de Antwerpse haven – “de motor van de Vlaamse economie”- dixit Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) – de kans bieden om verder te groeien. De uitbreidingsplannen zijn vervelend voor de ongeveer 500.000 Antwerpenaren, die collectief zullen worden onteigend. “Het algemeen maatschappelijk belang primeert hier op het individuele belang”, nuanceert Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters  (N-VA) de beslissing. “Dat de Antwerpenaren het zelf maar uitzoeken. Door volledig Antwerpen te onteigenen, is bovendien dat hele spel rond die Oosterweelverbinding meteen van de baan”. (HvE)

5 reacties op "Antwerpen moeten wijken voor uitbreiding Antwerpse haven"

  1. Zou eigenlijk nog wel een goed idee zijn.
    Ik stel voor dat die Antwerpenaren deels in Nederland gaan wonen (dan hoeven die Nederlanders ook niet meer over de grens in ons land komen wonen om Belgen te ambeteren) en deels in Afrika (was daar trouwens niet een of ander politiekertje dat beloofd had dat te doen).

    Beantwoorden.
  2. Zou eigenlijk nog wel een goed idee zijn.
    Ik stel voor dat die Antwerpenaren deels in Nederland gaan wonen (dan hoeven die Nederlanders ook niet meer over de grens in ons land komen wonen om Belgen te ambeteren) en deels in Afrika (dan kunnen ze daar een beetje gaan sakkeren op de allochtonen. Was daar trouwens niet een of ander politiekertje dat beloofd had dat te doen). En dan zij wij ook direct van die rare Antwerpenaren af.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter