Holle Bolle Gijs glutenintolerant

De bekendste veelvraat van de Lage Landen kan geen gluten meer verdragen. Dat meldt de Efteling.
Holle Bolle Gijs at te veel koekjes en lijdt nu aan coeliakie.

Het sprookjespark in Kaatsheuvel vraagt in een persbericht om Holle Bolle Gijs voortaan te voederen met glutenvrije producten. Al sinds de jaren vijftig krijgt hij daar dagelijks stukken sandwiches, koekjes en taart in zijn mond gestopt. “Ja, onze Gijs die kan schrokken, grote brokken,” aldus Femke Van Es, woordvoerder van de Efteling. Die gulzigheid eist nu zijn tol.

Lange tijd kon Gijs van de honger niet slapen, maar de laatste maanden lag hij vooral wakker van pijn. Testen wezen uit dat hij lijdt aan coeliakie of glutenintolerantie. “We zitten middenin het hoogseizoen. Uiteraard mogen onze bezoekers hem nog eten geven,” sust Van Es. Ze roept op om voortaan rekening te houden met de allergieën, intoleranties en dieetwensen van Holle Bolle Gijs. “Een kers en een bes en een hele tofu half. Een ui en een boon en zeven tonnen chia. Een schip vol zeewier en een kerk vol rapen. Van deze superfoods kan Gijs vast weer slapen!”

5 reacties op "Holle Bolle Gijs glutenintolerant"

  1. Er is onlangs ne pastoor betrapt, die sinds de schandalen niet meer aan zijn trekken kwam bij de misdienaars en onder het motto een mond is een mond vettige dingen met dat ventje deed. Hij heeft een ferme boete gehad, niet wegens zedenschennis of zo, maar omdat het niet glutenvrij was. Echt gebeurd.

    Beantwoorden.
      1. Het doet me plezier dat ge al die andere nonsens wel geloofd hebt, Dimi. Nochtans is het deze keer wel echt want er is zelfs een foto van de dader in de gazet verschenen. En geeft nu toe, de vetzakkerij staat toch op dat gezicht af te lezen. En dat heimelijk glimlachske daarbij.

        Beantwoorden.

Laat een reactie achter