N-VA-kernfysici enthousiast over splitsing BHV

 Het vergde meer dan veertig jaar onderzoek om BHV gecontroleerd te splitsen.
Het vergde meer dan veertig jaar onderzoek om BHV gecontroleerd te splitsen.

BRUSSEL – In de Kamer van Volkvertegenwoordigers hebben wetenschappers van het Centrum voor Deeltjes- & Vastestoffysica (CD&V) vandaag de resultaten van meer dan 40 jaar onderzoek bekend gemaakt. Het team nucleaire fysici, onder leiding van prof. dr. Servais Verherstraeten, is er voor het eerst in geslaagd BHV te splitsen. Daarmee komt een eind aan een wetenschappelijke race tussen verschillende onderzoeksgroepen die, elk op hun eigen manier, geprobeerd hebben om die splitsing te verwezenlijken.

Ook de kernfysici van de Natuurkundig-Vlaamse Academie (N-VA), onder leiding van prof. dr. Ben Weyts, hebben jaren geprobeerd om in hun laboratorium een gecontroleerde BHV-splitsing te veroorzaken. Daar zijn ze echter nooit in geslaagd. “We moeten onze CD&V-collega’s feliciteren,” klinkt het sportief bij prof. Weyts. “Hun methode verschilt totaal van de onze. Het is vrij technisch om aan de leek uit te leggen, maar het komt ongeveer hier op neer: eerst hebben ze een aantal francofone eisen constitutioneel gebetonneerd. Daarna hebben ze hun broek afgestoken en zijn ze plat op hun buik gaan liggen. Ik heb de cijfers nog niet in detail bestudeerd, maar blijkbaar is het relatief eenvoudig om in zulke omstandigheden BHV te splitsen. Dat wij daar nooit aan gedacht hebben…”

Grotere entiteiten

Een nederlaag vindt Prof. Weyts het succes van het CD&V-team alleszins niet: “In de wetenschap zijn er geen nederlagen, alleen nieuwe uitdagingen. Dat men er nu in geslaagd is om BHV te splitsen, doet ons vermoeden dat het ook mogelijk moet zijn om nog grotere entiteiten te splitsen, zoals België. Het is theoretisch mogelijk, al zal het stukken meer energie vergen. Op dat fundamenteel onderzoek gaat de N-VA zich nu verder toeleggen.”  (LM)

Eén reactie op "N-VA-kernfysici enthousiast over splitsing BHV"

  1. Vergeet niet dat Soedan al meer dan een jaar geleden gesplitst werd. Niet met een of andere toegeving maar met een ouderwets referendum.
    Het resultaat mag er zijn. Hopelijk vinden we in de Halse bossen of onder de Vilvoordse paardenmarkt spoedig olie.
    Dan gaan we lachen met die Walen !!!! (Evil laughter)

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter