Trumps raketten onderweg naar Syrië via Bpost, verzending heeft vertraging opgelopen

Foto: Harry_NL, flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

Washington DC – “Bereid je voor Rusland, de raketten zijn onderweg!” dreigde Donald Trump eergisteren nog, na de gifgasaanval in het Syrische Douma. Maar dat dreigement in de praktijk brengen bleek lastiger dan verwacht. “Het transport van de raketten is uitbesteed aan een Belgische particuliere partner,” aldus de Amerikaanse minister van Defensie James Mattis. “En die neemt het blijkbaar niet zo nauw met de leveringstermijnen.”

“Volgens de laatste berichten bevinden de raketten zich momenteel in een Bpost-sorteercentrum in de buurt van Verviers,” legt Mattis uit. “Maar toen we contact opnamen met Bpost boekten we maar weinig vooruitgang. Eerst geraakten we niet binnen in het contact center, en uiteindelijk leek niemand ook maar enig idee te hebben hoe het precies zit met onze raketten.”

Procedures

In Verviers is men nochtans op de hoogte van de situatie. “Oui, euh, we hebben inderdaad een telefoontje gehad vanuit Amerika,” getuigt postbediende Alphonse Verkindere. “Maar ja, u moet dat begrijpen, in dit magazijn passeren er dagelijks een paar duizend pakketjes. Af en toe valt het al eens voor dat er iets op de verkeerde plek gelegd wordt. Dat kan gebeuren hé. Wij zijn ook maar mensen. En het is niet omdat meneer Amerikaan is dat wij hier heel onze werking gaan veranderen. Wij hebben procedures voor dit soort gevallen. Meneer zal even geduld moeten hebben, zijn pakketje komt wel terecht.”

Intussen paste de Amerikaanse president de toon van zijn boodschap al aan. “Ik heb nooit gezegd wanneer een aanval op Syrië er zou komen. Dat kan snel zijn, of ook niet zo snel.” Verkindere apprecieert het begrip dat de Amerikaanse president opbrengt voor de hele situatie. “Het is inderdaad moeilijk te voorspellen wanneer we de raketten gaan terugvinden.”

13 reacties op "Trumps raketten onderweg naar Syrië via Bpost, verzending heeft vertraging opgelopen"

 1. Bpost heeft wel zo ’n handige e-tracker om het pakketje op te volgen, helaas gehackt door de Russen. Poetin “weet van niks”, maar het pakje zou reeds “return to sender” onderweg zijn. Al Qaida is zoooo passé.

  Beantwoorden.
 2. Postmester Verviers · Bewerken

  Ouaarde lantkenote, ouei in Verviers doen cheque joer ons ooiterste best om alle, ik herhaal alle postaffaires op raisonabele termin te bezork. Miskien vandaak, miskien volgende weik, maar toejoer in reasonabele termin. En als wij niet kun, skakelen we de hulp van deliveroo in. En als die staak, zijn wij niet coupabel. Voila.

  Beantwoorden.
 3. Laat ons maar hopen dat ze in Syrië thuis zijn als het pakje afgeleverd wordt. anders legt Bpost het bij de buren, bijvoorbeeld Turkije, Irak, Jordanië, Israël of Libanon. En daar komt er gegarandeerd herrie van.

  Beantwoorden.
 4. Als chemicus kan ik bevestigen dat er niks aan de hand was. Ik heb persoonlijk het zogenaamde chemische wapenresidu onder de loep genomen en ontdekte een elektronenconfiguratie van [He]2s2 2p4 , is dus gewoon zuurstof !

  Beantwoorden.
  1. …en een héél klein beetje [Ne] 3s2 3p5 oftewel chloor, maar daar gaan we niet over zagen, hé. En al evenmin over de spoortjes C4 H10 F O2 P, bijgenaamd sarin, bij wijze van eerbetoon van de Syrische regering aan Victoria Alix Helena Louise Beatrice van Hessen-Darmstadt, de laatste tsarina van bondgenoot Rusland.

   Beantwoorden.
   1. Te verwaarlozen sporen Eduard, als slechts 80 van de ca. 175000 inwoners overlijden is het gewoon een allergische reactie op deze minimale hoeveelheden. we spreken hier dus van een aanvaardbaar percentage van 0,045% van de bevollking. In voedingswaren vind je soms ook sporen van aardnoten enz.. al naargelang waar gefabriceerd. Beweren dat dit opzettelijk zou zijn gebeurd is een brug te ver, want 99 % van het gas was gewone dagelijkse zuurstof. Ik heb het zelf aan Vlady gevraagd en die zweert op zijn kommuniezieltje dat ze enkel wat zuurstof hebben gedropt om de bevolking wat propere lucht te bezorgen.

    Beantwoorden.
    1. Waar hebben we dat nog gehoord?
     Cero punto
     cero cero cero
     cero cero cero
     cero cero cero
     cero cinco gramos por millilitro. Es decir: nada de importancia.
     Kommunie(sten)zieltje!

     Beantwoorden.

Laat een reactie achter