Aalsterse sterrenkundigen ontdekken Cara op de maan

AALST – Volkssterrenwacht ’t Hoekske kondigde afgelopen weekend aan dat ze maandag met een grote ontdekking over de maan zou komen. Vandaag melden ze dat ze de eersten zijn die Cara-pils gevonden hebben op de maan.

“Maandag zijn we een hele dag in onze nest blijven liggen”, aldus René Coppens, de trotse ontdekker van het budgetbier op de maan. “Ge begrijpt dat wij onze ontdekking nogal hard gevierd hebben.”

Volkssterrenwacht ’t Hoekske was tot vlak voor de sluiting van de horeca nog een café. “Wij hebben snel geschakeld en een telescoop van de zolder gehaald. We zijn nu een volkssterrenwacht, en bij mijn weten mogen die open blijven. En ja, wij verkopen hier toevallig ook bier. Dat is niet verboden in een volkssterrenwacht”, verdedigt uitbater Julien Destoop zich tegen de kritiek dat hij gewoon zijn café wil openhouden met een flauw excuus.

“Ach, Einstein kleurde ook buiten de lijntjes. Elke Nobelprijs-waardige ontdekking gebeurt door een wetenschapper die de bestaande conventies overtreedt”, aldus nog Destoop, waarna hij een stevige boer laat.

Groot was de consternatie in de volkssterrenwacht toen vaste stamgast René in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks halfvijf naar de telescoop waggelde, een druppel bier morste op de lens en de kijker vervolgens op de maan richtte. Hij zag een lichtblond tot amberkleurig vlekje in de Clavius-krater, een van de grootste kraters in het zuidelijk halfrond van de maan. René nodigde de andere gasten uit om heel dicht bij hem aan te kruipen en ook eens door het objectief te turen. “Iedereen was het er roerend over eens: we hadden Cara gevonden op de maan!”, herbeleeft René het magische moment.

“We zijn onmiddellijk plannen beginnen maken om eens naar de maan te vliegen in een zelfgebouwde raket. Maar hoe we die gaan bouwen, daar gaan we nog veel over moeten vergaderen vrees ik”, hikt cafébaas Julien.

Het was wachten tot dinsdagochtend vooraleer Julien nuchter genoeg was om een persbericht uit te sturen. “Wij hebben echt heel stevig gevierd. Iedereen heeft nog altijd last van hoofdpijn, keelpijn, een droge hoest en een verhoogde temperatuur. Maar dat zal wel overgaan tegen volgend weekend, wanneer de volkssterrenwacht weer open is.”

3 reacties op "Aalsterse sterrenkundigen ontdekken Cara op de maan"

Laat een reactie achter