Telenet: ‘Wisten niet dat Siegfried Bracke bijkluste als kamervoorzitter’

BRUSSEL – De ophef rond Siegfried Bracke (N-VA) vorige week lijkt nog niet meteen te gaan liggen. Bracke kwam in opspraak omdat hij buiten een riant loon als kamervoorzitter ook hoge vergoedingen ontving uit allerlei mandaten, onder meer bij Telenet. Ook bij Telenet is men not amused, nu blijkt dat Bracke hen niet had ingelicht dat hij bijkluste als kamervoorzitter.

Bij Telenet is men ‘not amused’

‘Wij dachten gewoon iemand in huis te halen die kennis had van onze concurrenten in de media,’ vertelt men bij Telenet. ‘Nu blijkt dat hij daarbovenop ook nog politicus was, zelfs kamervoorzitter! Daar heeft hij ons nooit over ingelicht. Hoe kan zo iemand onze op winst gerichte bedrijfsdoelstellingen dienen, wanneer hij ook het publiek belang behartigt?’

De Raad van Bestuur van Telenet tilt dan ook zwaar aan Bracke’s deontologische misser. ‘Het is goed dat hij vorige week zelf ontslag heeft genomen,’ klinkt het. ‘Anders hadden we hem vandaag met zijn klikken en zijn klakken buitengezet. Punt of geen punt.’

10 reacties op "Telenet: ‘Wisten niet dat Siegfried Bracke bijkluste als kamervoorzitter’"

  1. Laatste ontwikkelingen:
    Siegfried Bracke (N-VA) en Johan Van Overveldt (N-VA) hebben vandaag een gezamenlijke persconferentie belegd om hun verloren geld terug te vinden.
    Siegfried Bracke: “Ik wil mijn collega’s vragen om na te zien of mijn zitpenningen van Telenet niet ten onrechte op hun rekening gestort zijn. Ik heb ze in elk geval niet gekregen! Ik weet dat niemand van mijn collega’s zijn bankrekeningen opvolgt, maar ik vraag hen met aandrang om dit dit weekend toch eens te doen.”
    Van Overveldt: “Ik wil mijn collega’s vragen om terzelfdertijd na te gaan of de 4 miljard inkomsten, die tekort zijn aan de inkomstenzijde van de begroting, maar die toch zeker ergens moeten zijn, zich niet op hun bankrekening bevinden. Of toch een gedeelte ervan.”

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter