Sluiting Doel goed voor Rode Duivels

BRUSSEL – Staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet is vast van plan om de kerncentrale van Doel te sluiten.  De beslissing kan alvast op veel bijval rekenen van Marc Wilmots, bondscoach ad interim bij de Rode Duivels.

– door Jan-Pieter De Leugheneire –

Marc Wilmots: "We moeten ambitieus genoeg zijn om volop voor de 1-0-overwinning te gaan" (Foto: Loic Delval, CC BY 2.0)
Marc Wilmots gaat voor een 0-0-11-opstelling. (Foto: Loic Delval, CC BY 2.0)

“Ik vraag al jaren aan mijn mannen om het doel te sluiten, zodat onze tegenstander niet meer kan scoren”, zegt de volop Nederlands lerende Wilmots.  “Dankzij het voorstel van Wathelet moet het op papier nu veel makkelijker worden om ons nog eens te kwalificeren voor een groot toernooi”.

De bondscoach benadrukt dat de nieuwe strategie van de Rode Duivels hoofdzakelijk zal neerkomen op het comfortabel speculeren op een gezapig gelijkspel.  “Maar we moeten natuurlijk ook ambitieus genoeg zijn om voluit voor de 1-0-overwinning te gaan”, gaat Wilmots verder.  “Een mens mag immers dromen, nietwaar.”

Overbetaalde janetten

“Met de sluiting van het doel staat niets een revolutionaire 0-0-11-opstelling nog in de weg, doceert populair schrijver en amateurvoetbalanalist Herman Brusselmans. “Als ze dan nog steeds niet kunnen scoren, hebben we eindelijk empirisch vastgesteld dat die bende overbetaalde janetten onze aandacht en aanmoedigingen niet waardig zijn.”

Eén reactie op "Sluiting Doel goed voor Rode Duivels"

Laat een reactie achter