HLN.be beleeft eerste zure-opmerking-loze dag

BRUSSEL – Mediawatchers van over gans het land houden angstvallig de lezersfora van Het Laatste Nieuws in de gaten. Al sinds gisterenavond is daar namelijk nog geen enkele verzuurde, defaitistische of zelfs slecht gespelde opmerking verschenen. Sinds de start van de online krant is er nog nooit een dag voorbij gegaan zonder dat dat gebeurde. Communicatiewetenschappers tasten in het duister over de mogelijke gevolgen van deze verstoring in de online orde, maar maken zich alleszins ernstige zorgen.

Het lezersforum op het computerscherm van een HLN-lezer. (archieffoto)
Het lezersforum op het computerscherm van een HLN-lezer. (archieffoto)

Het is ondenkbaar, maar toch staat het op het punt te gebeuren: op het lezersforum van HLN heeft nog niemand vandaag ongevraagd en ongefundeerd uitgehaald naar buitenlandse profiteurs. Er viel zelfs geen enkele opmerking over de gebrekkige werklust in Wallonië te bespeuren, en helemaal opmerkelijk is dat er nog geen enkele dt-fout of kromme zin kon worden aangetroffen in de online reacties bij de actualiteit.

Dat dit niet ongestraft kan gebeuren is evident. Prof. I. Teurens van de Universiteit Gent waarschuwt voor de mogelijke gevolgen: “We hebben ooit al vergelijkbare situaties meegemaakt, zoals die ene keer dat de satirische nieuwssite TV Olen een artikel publiceerde dat níet over mongolen ging, maar dat was uiteraard van een volledig andere magnitude dan bij HLN. We weten echt niet waar we ons aan mogen verwachten.”

Ook mediawatcher Kate Schoppers houdt haar hart vast “temeer omdat er vandaag wel degelijk veel items in de krant staan die potentieel verzuurde reacties kunnen uitlokken. Normaalgezien zijn de lezersfora een uitlaatklep en een veilige cocon voor frustaties, woede en domheid. Als blijkt dat niemand daar vandaag gebruik van maakt, vrees ik het ergste voor de realiteit.” Voorlopig zijn er nog geen straatgevechten, onafhankelijkheidsstrijders of gewapende subversieve groepen gesignaleerd, maar de overheid roept de bevolking toch op om zo snel als mogelijk en zo veel mogelijk digitale gal te spuwen op een forum in de buurt.

3 reacties op "HLN.be beleeft eerste zure-opmerking-loze dag"

 1. Het zuursel en galspuwend volk heeft momenteel wel wat anders te doen dan zich onledig te houden met allerlei oprispingen te posten op het VWW (Vlaamsch Wide Web).

  Er zijn dringend kerst- en nieuwjaars cadeau’s nodig. Het record sms-en en electronische betalingen moet weer verbroken worden. En de regen zorgt ook voor veel ellende.

  De internetsite ‘madame-soleil.com’ geeft aan dat de zuurtegraad nà nieuwjaar weer zal stijgen.
  Geen probleem dus.
  Ook niet voor De Coninck die alweer een fikse loonsverhoging krijgt terwijl de werkende mens dat aan zijn neus ziet voorbijgaan. Iedereen gelijk voor de wet?…..

  Ooops sorry

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter