Hipster applaudisseert elke avond voor de zorg

GENT – Alonso Verhoeven klapt elke avond om stipt 20u in zijn handen om de zorgsector een hart onder de riem te steken. “Ik ben helemaal into retrostuff,” vertelt hij.

Alonso Verhoeven is helemaal into retrostuff.
Alonso Verhoeven is helemaal into retrostuff.
(Foto: Medicating Factors CC BY-SA 4.0)

Een platenspeler, bretellen, een oude Commodore 64-computer,… Als het een ouderwetse uitstraling combineert met een klassieke coolheid, dan is het iets voor Alonso. “Het heeft iets romantisch,” vindt de 24-jarige hipster. “Al die dingen die vandaag eigenlijk nutteloos of onpraktisch geworden zijn toch in ere houden… Ik krijg daar een beetje een kick van.”

Het is vanwege diezelfde passie voor het nutteloze en onpraktische dat Alonso elke avond op het balkon van zijn in zorgvuldig geselecteerde jaren-70-bruintinten ingerichte studio, het personeel van de zorgsector een minutenlange staande ovatie geeft. “Vroeger deden de mensen dit elke avond,” legt hij uit. “Heel omslachtig, maar ik vind het fijn. Een beetje zoals mijn vinylplaten: die klinken ook beter dan muziek streamen. Tegenwoordig kun je gewoon met één klik Marc Van Ranst of Erika Vlieghe een like geven op de sociale media, maar ik hou van het analoge gevoel van handmatig klappen. Lekker vintage!”

2 reacties op "Hipster applaudisseert elke avond voor de zorg"

Laat een reactie achter