Sharia4Belgium organiseert fietstocht ‘De Bomgordel’

SINT-GENESIUS-RODE – Het gaat stilaan de goede kant op met de burgerzin van Sharia4Belgium.  In een charmeoffensief naar de gehele Belgische bevolking, organiseren de sportieve extremisten dit weekend ‘De Bomgordel’, een fietsmanifestatie doorheen enkele Brusselse gemeenten.

Organisator Fouad Belkacem, die om logistieke redenen zelf niet aan de fietstocht kan deelnemen, staat ons telefonisch te woord vanuit zijn buitenverblijf.  “Lange tijd hebben we gezocht naar doeltreffende manieren om de harten van de autochtone Belgen te veroveren”, begint de bebaarde redenaar.  “Ik ben de eerste om toe te geven dat het in de beginfase hier en daar verkeerd is gelopen, aan beide kanten.  Toch hebben vele mensen mijn uitspraken over bloedige terreur en gruwelijke haatmoorden al te gretig uit hun context getrokken en meteen foutief geïnterpreteerd.  Maar soit; de tijd is stilaan gekomen om de fouten uit het verleden met de nikab der liefde te bedekken”, grapt Belkacem ontspannen.

Om logistieke redenen kan Belkacem zelf niet aan het evenement meedoen
Om logistieke redenen kan Belkacem zelf niet aan het evenement deelnemen

‘De Bomgordel’ wil boven alles een sportief evenement zijn, waarbij de deelnemers per fiets doorheen enkele gemeenten in de rand rond Brussel trekken.  Langs een uitdagend hindernissenparcours trachten zij veilig van probleemwijk naar probleemwijk te fietsen.  Naast dat sportieve luik, symboliseert ‘De Bomgordel’ voor sommigen echter ook  de politieke en maatschappelijke verdeeldheid tussen de verschillende gemeenschappen in ons land.   Er zijn dan ook manifestaties en protesten gepland van zowel Vlamingen, Franstaligen als extremistische moslims.  “Iedereen overal buiten!”, klinkt het strijdvaardig bij alle drie de partijen.

Kuisheidsgordel

Belkacem is niet van plan om het bij dit ene initiatief te houden.  “Als ‘De Bomgordel’ een succes wordt, staat niks ons in de weg om in de toekomst nog meer initiatieven te organiseren”, droomt de vaak misbegrepen volksmenner luidop.  “Op termijn moet het mogelijk zijn om bijvoorbeeld ook te denken aan ‘De Kuisheidsgordel’, om specifiek te mikken op een doelpubliek van vrouwelijke fietsers.   Vrouwen krijgen in onze samenleving immers nog steeds te weinig kansen om te bewijzen dat ze tenminste sportiéve hoeren zijn”.

Eén reactie op "Sharia4Belgium organiseert fietstocht ‘De Bomgordel’"

Laat een reactie achter