Xtc-pillen veel efficiënter dan vroeger

GENK – De nineties-drug xtc is helemaal terug. Maar de concentraties MDMA – het werkzame bestanddeel in de pillen – is zo hoog dat feesten nu onvermijdelijk wordt, waarschuwt dokter Glenn Schoonjans van het Belgian Early Party System.

Dennie en Priscilla van het Belgian Early Party System waarschuwen dat feestjes kunnen losbarsten voor je er erg in hebt.
Dennie en Priscilla van het Belgian Early Party System waarschuwen dat feestjes kunnen losbarsten voor je er erg in hebt.

Uit analyses van recente stalen blijkt dat de dosis MDMA in xtc-pillen de afgelopen jaren bijna verdubbeld is. “Terwijl je in de naughty nineties gemakkelijk drie tot vijf pillen moest slikken om überhaupt in de stemming te geraken, volstaat één pil nu ruimschoots om het dak er af te feesten”, vertelt Glenn Schoonjans van het Belgian Early Party System enthousiast. “En aangezien het dak er af feesten nu net de bedoeling is van een partydrug, is het goedje dus een pak efficiënter geworden dan vroeger.”

“Feestjes worden tot drie uur vroeger op de avond plezanter”, bevestigt Priscilla Hendrikse, die samen met haar collega Glenn veldwerk verrichtte in de Noxx, een laboratorium van de faculteit Experimentele Psychofarmacologie van de UA. “Ik zie mijn medemens ook tot 300 procent liever dan vroeger met die xtc van tegenwoordig. Waar ik me een tijd geleden nog beperkte tot liefdevolle aanrakingen van goeie vrienden, deins ik er nu niet meer voor terug om urenlang wildvreemden te knuffelen, terwijl ik mijn diepste zielenroerselen aan hen debiteer. En moet je nog iets weten? Alle mensen zijn van nature goed. Hoe supercool is dat?”

Vooral in de tijdspanne tussen één en vier uur na inname van een xtc-pil bevestigen proefpersonen dat de pillen astronomisch veel beter zijn dan een flink decennium geleden. “IK HEB TWEE UUR GELEDEN EEN VAN DIE NIEUWE PILLEN GENOMEN, schreeuwt Youandi Van Schel met wijd opengesperde pupillen. “EN ECHT WAAR, GAST, SUUUUUUPERGOED! WAAAAUW! AMAI, GIJ HEBT EEN ZACHT VEL! FANTASTISCH!”

‘Voldoende water drinken. Of pintjes.’

“Die hoge piekwaarden zijn inderdaad ontzettend aangenaam”, bevestigt Glenn Schoonjans van het BEPS. “Tot drie maal aangenamer dan vroeger. Wel opletten voor oververhitting en uitdroging natuurlijk, maar als je voldoende water drinkt, loopt dat wel los. Geen angst. Ook niet te veel water drinken natuurlijk. Hou mate en hou het bij 1 à 2 pillen en maximum twee liter water,” adviseert Servranck vaderlijk. “Je kunt ook pintjes drinken. Die smaken trouwens vijf keer beter met de xtc van tegenwoordig. Ik kan het iedereen aanraden.”

Laat een reactie achter