Levensverzekering voor muzikant wordt duurder

BRUSSEL – Per 1 januari 2017 trekken verzekeraars de premie op van schuldsaldoverzekeringen en andere levensverzekeringen voor wie beroepshalve musiceert of anderszins artistiek actief is.

Nu ook George Michael de pijp aan Maarten heeft gegeven, willen verzekeraars hun premies optrekken. (Foto: insasse, CC BY-SA 2.5)

Dat is nodig, volgens de sector, omdat muzikant in 2016 een risicoberoep geworden is. “David Bowie, Glenn Frey van The Eagles, Keith Emerson en Greg Lake, sir George Martin, Eddy Wally, Frank Sinatra jr., Prince, John Berry van The Beasty Boys, Nick Menza van Megadeth, James Woolley van Nine Inch Nails, Matt Roberts van 3 Doors Down, Toots Thielemans, Leonard Cohen, Sharon Jones… de dodenlijst is schier eindeloos”, somt Edward De Bloedzuyghere (Axa Bank) op.

“George Michael en het quasi voltallige Red Army Choir waren de druppel”, beaamt Annejet van Zwendel (Belins). “Nu die muzikanten bij bosjes blijven sterven, kunnen wij niet anders dan de bonus-malus voor artiesten in de min zetten. We doen dat trouwens ook voor andere risicoberoepen, zoals militairen, dakwerkers, politici en advocaten.”

3 reacties op "Levensverzekering voor muzikant wordt duurder"

    1. De muziekte is zo een beetje de tegenhanger van het zika-virus. Je hoofd kan er door uitzetten, en uiteindelijk ook ontploffen, met of zonder levensverzekering. Deze laatste is enkel interessant voor derden. Hoe kan de pijn om het verlies van een geliefde immers beter verzacht worden dan door het uittellen van de flappen op of onder tafel?

      Beantwoorden.

Laat een reactie achter