Griepvirus treft ook zoo Antwerpen

ANTWERPEN – De kwakkelwinter en het gebrek aan echte vrieskou zorgt niet alleen bij mensen voor veel verkoudheden en virale infecties. De verzorgers van de zoo van Antwerpen zijn serieus in de aap gelogeerd nu ook zowat alle dieren ziek zijn.

– door Ludo van Speybraeckel –

“Bij de koala’s valt dat nogal mee, maar steek eens een stopke bij een Indische neushoorn!”
“Bij de koala’s valt dat nogal mee, maar steek eens een stopke bij een Indische neushoorn!”

“Bij de koala’s valt dat nogal mee, maar steek eens een stopke (zetpil, nvdr.) bij een Indische neushoorn!” zegt een overspannen hoofdverzorger Amber Bombeke, “Dieren staan sowieso al niet echt bekend voor het proper afhandelen van hun excretie maar zo een bende van acht bavianen met explosieve diarree-aanvallen is echt wel geen lachertje. Ook de snotvalling van onze olifanten baart ons zorgen. Op dit moment hebben we al vijf kuub (kubieke meter, nvdr.) Kleenex erdoor gejaagd maar we zitten stilaan door onze voorraad heen. Ik hou mijn hart vast voor volgende week.”

Het meest onrustwekkende is echter de situatie van de dolfijnen. Aan een verstopping van hun spuitgat kunnen zij immers heel snel bezwijken. “Andere dieren hebben meestal nog één neusgat vrij waar ze wel wat door kunnen ademen, maar bij een dolfijn ligt dat anders.” zegt verzorger Willy Frederickx, “Het klinkt misschien barbaars maar de meest efficiënte manier om het euvel te verhelpen is de klassieke ontstopper. Je zet hem mooi over het spuitgat, zuigt een paar keer en de dolfijn kan weer verder.”

Het blijft behelpen maar tot nader order is de zoo van Antwerpen nog steeds open voor het publiek. In plaats van nootjes en hooi kunnen bezoekers nu keelpastilles en warme melk met honing kopen voor de dieren.

Laat een reactie achter