Open-VLD wil eigen puinhopen verbranden

 De bagger van alle coalitiepartners moet Vlaanderen tegen 2020 klimaatneutraal maken (Foto: Fruggo CC BY-SA 3.0)
De bagger van alle coalitiepartners moet Vlaanderen tegen 2020 klimaatneutraal maken (Foto: Fruggo CC BY-SA 3.0)

BRUSSEL – Open-VLD voorzitster Gwendolyn Rutten tovert een wit klimaatkonijn uit haar hoed. Ze recupereert het concept van de biomassacentrales en stelt voor om niet biomassa te verbranden maar de puinhopen die Open-VLD zelf recentelijk gecreëerd heeft. 

De Vlaamse regering zal zware inspanningen moeten leveren om de gestelde klimaat- en energiedoelstellingen te halen. Niet zo volgens Gwendolyn Rutten: “We zijn bij Open-VLD al een tijdje bezig met diepe putten te graven voor onszelf. Putten waar we eventueel onze zelfgeproduceerde bagger in kwijt konden. Opeens besefte ik dat we onze puinhopen net zo goed kunnen verbranden, eerder dan ze in onze zelfgegraven putten te storten.”

Gezien de grote hoeveelheid goedkope bagger die Open-VLD nog decennialang kan blijven produceren, is het voorstel-Rutten allicht een erg duurzame optie. Samen met de bagger van de coalitiepartners moet het mogelijk zijn om Vlaanderen tegen 2020 klimaatneutraal te maken. Rutten is zelfverzekerd dat ze een oplossing in dit gevoelige dossier kan forceren. Ze heeft zelfs advies voor haar federale collega’s: “In Brussel zijn we bezig met brandhout te maken van de sociale zekerheid. Misschien kunnen we biomassacentrales subsidiëren op federaal niveau. Dan zijn we ineens ook op een duurzame manier van dat brandhout af.”

10 reacties op "Open-VLD wil eigen puinhopen verbranden"

 1. Federaal defensieminister Steven Vandeput dient een klacht in tegen Open-VLD omwille van diefstal van intellectuele eigendom. “Het graven en delven van putten, daar moeten ze van afblijven!”

  Beantwoorden.
 2. De N-VA laat, bij monde van Geert Bourgeois, weten dat ze (de Open-VLD) ook dat dossier veel te lang op een of ander bureau hebben laten liggen en dat het hem alweer pijnlijk tegen de borst stoot dat hij het dossier naar zich toe heeft moeten trekken.
  Gwendotrien vind wel een of andere vriendin wiens kop dit zal moeten kosten. Zij kent daar onderhand alle truuken van de foor van. Het geval Turtelboom was maar een vingeroefening. En als Bourgeois problemen heeft met zijn borst, mag hij altijd eens aan die van haar voelen. Ze dienen toch voor niks anders dat deugd.

  Beantwoorden.
    1. Ook waar. Het vliegend sch**t krijg ik van die spellingcontrole die vint dat zij getypte letters moed veranderen in iets dat zij beter vint passen. Misschien kan Open-VLD iets nuttigs doen met dat vliegend sch**t? Of hebben ze daar al voldoende van?

     Beantwoorden.
  1. Wanneer Rutten een bolwassing wil uitdelen aan Turtelboom, dan moet ze de facto door haar krullen gaan. Maar moest ze nu absoluut daar een “vingeroefening” van maken?
   Turtelboom: “Gwen, hier voel ik me toch niet echt comfortabel bij…”
   Rutten: “Mieke, ik ga toch alleen maar even door uw krulhaar. Je hebt wel je schaapjes nog niet op het droge, want ik voel hier nattigheid!”

   Beantwoorden.
 3. Het beste is of zou zijn : gewoon gelijk als elke wietboer electra voor de meter af te gaan tappen. Als je niet overdrijft gaan ze je zo rap nog niet te pakken hebben mijn gedacht.

  Binnen een week of twee kom je die Turteltrut weer tegen in de ene of andere EU energiecommissie waarin ze wellicht zal gaan waarschuwen over de oversubsidiëring van zonnepanelen. En dit tegen zeker 500€ per uur. Het is echt zo’n wijf waarvan je denkt dat ze bij benadering niet weet wat een kip kost. Maar het blijft oppassen.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter