‘Dagen Zonder Vlees’ afgesloten met feestelijke barbecue

Het was weer een beetje wennen maar smaken deed het wel. (Foto: L. Meehan CC BY-SA 3.0)
Het was weer een beetje wennen maar smaken deed het wel. (Foto: L. Meehan CC BY-SA 3.0)

ANTWERPEN – Op Pasen is de succesvolle actie ‘Dagen zonder vlees’ afgesloten. Daarmee komt een einde aan de gemeenschappelijke inspanning van niet-vegetariërs om minder vis en vlees te eten. Om het einde van hun volgehouden ascese te vieren, waren alle deelnemers op Paasmaandag welkom op een reusachtige barbecue in het Stadspark van Antwerpen. De Paassfeer indachtig werden er naast kalfsmedaillons, varkensribbetjes, kippenbrochetten, hertenragoût, hazenruggen en eendensatés ook 45 dartele en sappige lammetjes op het vuur gezwierd. Vijftien volwassen zeugen aan het spit maakten ten slotte het feestmenu compleet. De organisatoren spreken van een groot succes: “We voelden ons wat slapjes door al die bonen, quorn en sojarommel van de afgelopen weken, maar met onze laatste krachten hebben we toch nog enkele honderden kilo’s bloeddoorlopen rauw vlees op de gloeiende roosters weten te smijten.” Dat deze barbecue de uitgespaarde ecologische voetafdruk van ‘Dagen zonder vlees’ in één klap weer vervijfentachtigvoudigt, kan het optimisme niet beteugelen. “We hebben getoond dat we het kunnen. Maar vandaag even niet. Man toch, wat is vlees lekker!”, kan een puffende Pieter Embrechts nog met moeite uitbrengen tussen twee happen door.

3 reacties op "‘Dagen Zonder Vlees’ afgesloten met feestelijke barbecue"

Laat een reactie achter