Waalse vakbond dient stakingsaanzegging in tot uiteindelijke warmtedood van universum

De FGTP (Fédération Générale du Travail des Physiciens), een Waalse vakbond voor theoretisch natuurkundigen, heeft een stakingsaanzegging ingediend tot de uiteindelijke warmtedood van het universum.

Waalse natuurkundigen willen staken tot het heelal de maximale entropie heeft bereikt. (Foto: NASA)
Waalse natuurkundigen willen staken tot het heelal de maximale entropie heeft bereikt. (Foto: NASA)

De koepel claimt daarmee al haar eventuele acties in de toekomst in te dekken tot het (voor hen meest plausibele scenario voor het) einde der tijden. “Uit protest tegen het nefaste regeringsbeleid van Michel-I inzake fundamentele wetenschap en innovatie nemen wij solidair deel aan de hete herfst, die volgens de tweede wet van de thermodynamica steeds heter zal worden tot uiteindelijk alle energie van het sociaal protest in warmte zal omgezet zijn. De maximale entropie is dan bereikt, en niets zal nog bougeren“, klinkt het in een beginselverklaring.

Een splintergroep van de bond voor natuurkundigen (ABVV Alkali Metaal) vindt het hele idee absurd en neemt dan ook afstand van deze stakingsaanzegging. “Onze kameraden van de FGTP houden in hun theoretisch model omtrent het einde der tijden geen rekening met de uitdijing van het heelal, die er voor zorgt dat de maximale entropie steeds toeneemt en dan ook nooit bereikt kan worden. Volgens onze berekeningen zal de hete herfst dan ook steeds koeler worden, tot het hele universum tot 0 K is afgekoeld”, werpt ABVV-AM-topman Rudi Ferrero tegen. “Maar wees gerust, ook dan zal niets nog bougeren!”

Laatste Oordeel

Ook de FGTM, de christelijke vakbond voor natuurkundigen (Féderation Générale du Travail des Metaphysiciens, nvdr.), die weliswaar veel minder leden telt, neemt afstand van de stakingsaanzegging van hun socialistische collega’s. “Wij staken door tot aan Het Laatste Oordeel”, klinkt het daar. “Afgaande op de tekenen des tijds, kan dat niet veraf meer zijn.”

6 reacties op "Waalse vakbond dient stakingsaanzegging in tot uiteindelijke warmtedood van universum"

  1. Komt de FGTM niet tot dezelfde eindconclusie? Want ook na Het Laatste Oordeel zal niets nog bougeren, tenzij we een totnogtoe onbekende bron van enthalpie gaan aanboren, natuurlijk. Donum Spiritus Sancti !?
    PS: “Het Laatste Oordeel” is géén rubriek ergens op de achterpagina van “Het Laatste Nieuws”!

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter