Massa’s 11 juli-vierders met de billen bloot omdat organisator cordon sanitaire vergeet te installeren

Wie een openbaar feest organiseert moet volgens de wet een cordon sanitaire installeren.

BRUSSEL – Aan het Vlaams Huis is een groots volksfeest bezig naar aanleiding van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. De organisatoren zijn echter het verplichte cordon sanitaire vergeten te installeren, waardoor tientallen aanwezigen zich genoodzaakt zagen in de broek te plassen. Daardoor staat de volledige N-VA-delegatie er op dit moment met de billen bloot.

“Ach, op dit soort Vlaamse kermissen vloeit het bier rijkelijk en gaan de pensen als zoete broodjes over de toonbank”, lacht staatssecretaris voor Asiel & Migratie Theo Francken (N-VA), net als talrijke Vlaams Belangers een van de vele genodigden. “Een cordon sanitaire had dus wel gemogen, want nu ziet iedereen zich hier verplicht om de blaas en de darmen te ledigen in de omliggende straten. Goed, het is Brussel maar, maar toch, tot nader order staan daar GAS-boetes op.”

Ook al moet er verder gedanst worden in de bruine smurrie, de feestvierders laten het euvel niet aan hun hart komen. “Ze zullen ons niet temmen”, schreeuwt een zichtbaar dronken Mathias Diependaelle enthousiast wanneer er nog een gratis communicerend vat gestoken wordt. “Samen met enkele leden van de Vlaamse en de federale regering de Vlaamse leeuw zingen in je blote flikker, dat zorgt voor een verbroedering die ik niet meer heb meegemaakt sinds de bevrijding van België, op 28 mei 1940”, besluit een van de oudere aanwezigen met de tranen in de ogen.

3 reacties op "Massa’s 11 juli-vierders met de billen bloot omdat organisator cordon sanitaire vergeet te installeren"

    1. Nee, dat is helaas geen grap.
      Op 28 mei 1940 werd Vlaanderen door het Duitse leger bevrijd van de Walen. De verbroedering heeft echter niet lang kunnen duren aangezien de immer oorlogszuchtige Amerikanen -naar goede gewoonte!!!- uit waren op de gasvoorraden onder de ijzervlakte, ze hadden namelijk een bericht onderschept dat op deze voorraden wees. Helaas berustte dit geheel op een vertaalfout, aangezien het in werkelijkheid ging om mosterdgas, afkomstig van de Bratwurst waarmee de Duitsers en de Westwestduitsers -want zo werden de Vlamingen destijds genoemd!!!- verbroederden bij pot en pint. Heel die oorlog, met alle doden en miserie had kunnen worden vermeden moest de Amerikaan zich niet hebben gemoeid.

      Beantwoorden.

Laat een reactie achter