Johan Vande Lanotte wordt nieuwe James Bond

BRUSSEL/HOLLYWOOD – Verwarring in de Wetstraat: Johan Vandelanotte (SP.A) zal dan toch niet in de nieuwe federale regering stappen. De minister van staat is aangezocht voor de rol van James Bond in de nieuwste Bondfilm, en zou volgens regisseur Sam Mendes al hebben toegezegd. De rolprent zal Negotiations are forever gaan heten en komt wellicht begin 2013 in de zalen.

Hij is daarmee niet de eerste die de grote oversteek naar Amerika maakt. Onder meer filmmaker Erik van Looy, acteur Matthias Schoenaerts en viking Leif Erikson gingen hem voor. In de nasleep van het succes van de film Loft (een film van Erik van Looy die momenteel een remake krijgt in de VS, nvdr.) heeft Hollywood klaarblijkelijk de Vlaamse coryfeeën ontdekt.

Als de onderhandelingen vlot verlopen, kan binnen het jaar worden gestart met de opnames.

Het script is een goed bewaard geheim in Hollywood, maar wat de productiemaatschappijen wel wilden verklappen is dat Vandelanotte de rol zal vertolken van een al oudere James Bond, die verwikkeld raakt in een web van politieke intrige en macht in een kleine, fictieve, West-Europese staat die op het punt staat uit elkaar te vallen. Hij zal het er volgens onbevestigde bronnen moeten opnemen tegen enkele archetypische Bond-schurken, zoals een vreselijk door frituurvet misvormde machtswellusteling die het land in de afgrond wil storten en een machtige, goed geklede gentleman met een exotisch accent. Als de Oostendse politicus dat allemaal overleeft, zal hij nog uit zijn doppen moeten kijken voor de valstrikken die door de charmante, zwartharige dubbelspionne Madame No worden uitgezet. Gelukkig zou hij net op het laatste moment gered kunnen worden door zijn sidekick, een oersaaie burgerman zonder eigen wilskracht of ruggengraat.

Onderhandelingen

Producers verwachten erg veel return van de introductie van een oudere hoofdrolspeler in de James Bond-reeks (voorheen werd Bond vertolkt door Daniel Craig, nvdr.). Als de onderhandelingen vlot verlopen, kan binnen het jaar gestart worden met de opnames. Pessimisten vrezen echter dat het heel wat langer kan duren. (EM)

Laat een reactie achter