Buranovskiye Babushki winnen Koningin Elisabethwedstrijd

Zelfs in de coulissen voor de finale waren de oma's niet van hun stuk te brengen.
Zelfs in de coulissen voor de finale waren de oma’s niet van hun stuk te brengen.

BRUSSEL – Buranovskiye Babushki, een sextet van kranige oma’s uit Rusland, had de critici al de mond gesnoerd door een finaleplaats voor de Koning Elisabethwedstrijd in de wacht te slepen. Afgelopen zaterdag speelden de zes bejaarden uit de Siberische toendra ook nog eens de tegenstand plat met een eigentijdse, up-tempo breakbeat versie van Sjostakovitsj’ concerto. Muziekkenner Kurt Van Eeghem was tot tranen toe beroerd en kon tussen het snikken door nog net uitbrengen dat hij zich “dichter bij God voelde door deze bovenaardse muzikale prestatie”. (LvS)

Laat een reactie achter