Dreigingsniveau bijgesteld naar π

Ten gevolge van de gebeurtenissen van de afgelopen dagen, weken en maanden hebben de regeringsleiders van enkele landen het dreigingsniveau π afgekondigd voor hun land of streek. ‘De boodschap is voor iedereen om toch serieus te blijven oppassen’ waarschuwt een gezaghebbende uit een land.

‘Het getal π komt ongeveer neer op 3,14 en daarna nog een aantal cijfers of getallen’, bevestigen wiskundigen. ‘Dat is dus nog iets hoger dan het huidige dreigingsniveau 3 komma nul. How Jong!’

Een wiskundeprofessor: ‘Het getal π komt ongeveer neer op 3,14 en daarna nog een aantal cijfers of getallen’ (Foto: Karen Thibaut)
Een wiskundeprofessor: ‘Het getal π komt ongeveer neer op 3,14 en daarna nog een aantal cijfers of getallen’
(Foto: Karen Thibaut)

Ook België gaat mee in de ontwikkelingen: dreigingsniveau 3 wordt bijgesteld naar dreigingsniveau π. ‘Ik kan niet zo goed hoofdrekenen’, erkent minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), maar ik weet wel dat π nog groter is dan drie. De dreiging is met andere woorden alomtegenwoordig”.

Een handvol autisten

Enkele knappe koppen, bijgestaan door de krachtigste computers ter wereld en een handvol autisten, berekenen op dit moment hoeveel cijfers na de komma het getal π mogelijk nog voor ons in petto kan hebben. Het valt daarbij niet uit te sluiten dat de situatie volkomen uit de  hand loopt.

 

7 reacties op "Dreigingsniveau bijgesteld naar π"

 1. Omdat De Winter gelachen heeft met dit bericht, is het niveau met onmiddellijke ingang bijgesteld van π naar √10. Rond 12u vanmiddag dreigde zelfs even een derdemachtswortel uit 33.

  Beantwoorden.
 2. Ok een trien zouden ze gewoon kunnen opblazen : maar wie schiet daar wat mee op? Ik vond wel dat ze die kerel van deNOS gisteren gewoon op het 8 uur zijn gedacht zouden moeten laten zeggen hebben. Dan waren ze er om 20 na 8 gewoon vanaf geweest. Is dat zoveel gevraagd?

  Hij duwt dus de mensen een brieffie onder hun neus : ‘het is heel belangrijk dat je weet dat ik niet alleen ben’. Meteen weet je dan dat zon kerel alleen is.

  “Dit begint me nou toch wel erg lang te duren” !!

  Beantwoorden.
 3. Bij terreurdreiging groter dan of gelijk aan π worden niet alleen het Para’s ingezet maar nu ook alle goedgemutste boefers die hun dagschotels gaan drinken in de volkscafés en theehuizen alwaar jihadisten en ander langbaardig gespuis hun onzin gaan verkondigen.

  Beantwoorden.
  1. Een tijdje geleden zat ik in het buurtcafé een πntje te drinken en een sπesje te eten terwijl een Jihadi tegen de πlaar stond en enkele boefers πetje-trek stonden te spelen boven de πano. Opeens vielen het para’s binnen en de πenterste onder hen zei dat we allemaal de πneut waren. “Op paπer hebt ge misschien gelijk, maar dat zullen we nog wel eens zien, πemelke!”, sprak een van de normalere stamgasten die in zijn jeugd nog aan πromaniekamπoenschappen had meegedaan. “Ge moet daarvoor wel ballen aan uw lijf hebben.” Het para’s begrepen de hint, en de hoogste in rang, een kaπtein, gaf het bevel tot caπtulatie. Daarop blies de Jihadi zichzelf op en eindigde dood als een πer. “Joeπ!”, zei de rest in koor en ze bestelden een πzza. Sindsdien wordt er daar geen langbaardig gespuis meer gespot met asπraties om φlosoφsche onzin te verkopen.

   Beantwoorden.
 4. Als je gewoon een ratelslang in zo’n vermoede jihadi zijn WC pot smijt? En dan vraag je : awel gij zijt nogal rap in je gat gebeten zunne.

  Nog voor je het weet zal het verhaal de ronde doen in heel de IS : pas als je moet gaan kakken raak je in de problemen in België.

  Met 50 man hebben we zo 7000 Romeinen om zeep geholpen. Ambiorix ging recht op de hoofdman toe en hakte diens kop af. Terwijl die vent nog op zijn paard zat en al.

  Daarna verdween Ambiorix spoorloos en na 3 zomers kwamen de Romeinen terug. Bijna alle Eburonen moesten eraan geloven. Eburonen droegen meer goud dan anderen. Maar : zowel bij overwinningen als bij nederlagen dronken ze zich laveloos. In het Romeinse Rijk mocht enkel de Keizer dat.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter