Pedofilieschandaal brengt Jedi-Orde in opspraak

CORUSCANT – De holoprojectoren bij de galactische politie staan de laatste weken roodgloeiend. Na de getuigenis van enkele honderden padawans (leerling-Jedi, nvdr.) die werden misbruikt door hun Jedileraars, wordt de Melkweg nu overspoeld door soortgelijke verhalen. De beschuldigingen brengen de geloofwaardigheid van de Jedi-Orde als beschermers van de zwakkeren en hoeders van rechtvaardigheid ernstig aan het wankelen.

Ook grootmeester Yoda zou zich vergrepen hebben aan jonge padawans.

Talloze Jediridders zouden het niet hebben kunnen laten om in het bijzijn van hun minderjarige leerlingen te zwaaien met hun ‘lichtzwaarden’. Ook zouden ze oneigenlijk gebruik hebben gemaakt van de befaamde Jedi mind trick om hun jonge, beïnvloedbare leerlingen aan te zetten tot ontucht. Naast de padawans zou ook de eerbaarheid van talloze Jawa’s en Ewoks genadeloos bezoedeld zijn. De psychologische schade bij de slachtoffers, ook op latere leeftijd, is enorm. Een getuige van meerdere molesteringen, de inmiddels volwassen Chewbacca V., is dermate getraumatiseerd dat hij enkel nog een door merg en been gaand “OEWAAAWOERHAAAAGROEMMMM” kan uitbrengen. Velen vrezen er ook voor dat de slachtoffers van het misbruik door hun begrijpelijke woede en wraakgevoelens bij bosjes zullen vallen voor de Duistere Kant van de Force.

Bijzonder schokkend is ook de mogelijke betrokkenheid van meester Yoda. Diverse slachtoffers beweren immers dat hij niet enkel op de hoogte was van het misbruik, maar er zelf ook aan deelnam. “Strelen, doe jij mij goed. Hiervan te weten, papa hoeft niet”, zou Yoda een jonge padawan hebben toegefluisterd. “Ons geheimpje, dit zal zijn,” verhaalde een andere hoe meester Yoda hem seksueel benaderd zou hebben, “Mooie ogen, jij hebt”. De aantijgingen zouden wel eens fataal kunnen zijn voor de reputatie van morele integriteit van de 800-jarige Jedi. Meester Yoda wilde nog niet officieel reageren, maar zou de beschuldigingen van de hand wijzen. Hij beroept zich er op dat Jedi niet mogen liefhebben. Tevens waarschuwde hij zijn Jedi voor de gevaren van gevoelens van woede.

Celibaat

Volgens Jedikenner Luc Lughtloopere ligt het probleem bij het verplichte celibaat voor Jedi. “Elk levend wezen in de Melkweg, op de Zworm-Barn van de ijsplaneet Hoth na misschien, is gemaakt om zich voort te planten. Maar Jedi wordt juist expliciet opgelegd dat ze niet mogen liefhebben. Hun onthechting van elke vorm van gevoelens is totaal niet realistisch.” Lughtloopere pleit dan ook voor een afschaffing van het opgelegde celibaat van de Jedi. “Nu moeten Jedi hun seksuele gevoelens opkroppen en wegsteken, wat van hen enkel oude, gefrustreerde wezens kan maken. Met alle gevolgen van dien”. Bovendien heeft het geen zin dat betichte Jedi zich zouden terugtrekken in het verborgene, zoals vroeger. “Neem nu het trieste geval van de oude Obi-Wan Kenobi. Die is door de orde omwille van enkele schandalen weggestuurd naar de woestijnplaneet Tatooine. Het eerste dat die doet als er een jongeling zijn pad kruist, is hem een ‘lichtzwaard’ in de handen stoppen”.

In de Galactische Senaat woedde vanmiddag een hevig debat rond het schandaal. Het is geen geheim dat de Jedi steeds luider worden bekritiseerd vanuit politieke hoek. Met name de financiering van de Orde ligt zwaar onder vuur. Kanselier Palpatine toonde zich alvast bijzonder verontwaardigd. Hij kondigde onder veel bijval een grondig onderzoek naar de verantwoordelijken en strenge maatregelen aan. “Dergelijke Jedi zullen worden opgejaagd en verslagen”, klonk het strijdvaardig.

De onenigheid tussen de leiders en de hoeders van de Republiek is bovendien koren op de molen van de Galactische separatisten, die het Vlaamssprekende deel van de Melkweg willen afscheiden van de rest van het heelal. Zij zien in dit schandaal het zoveelste bewijs van “de corruptie en doortraptheid van de Republiek”, aldus graaf Dooku, woordvoerder van de separatisten. Gevreesd wordt dat dit misbruikschandaal dan ook zal worden aangegrepen om het conflict te laten escaleren. (EM)

3 reacties op "Pedofilieschandaal brengt Jedi-Orde in opspraak"

  1. Ach, de gang der dingen kennende en wetende hoe het Jedi-netwerk verstrengeld is met vele machtige en invloedrijke lagen van het Melkwegstelsel zal ook dit wel weer in de doofpot terechtkomen…

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter