Charles Michel roept hulp in om het communautaire spook te vangen

Brussel – Paniek mag het niet genoemd worden, maar in de Wetstraat wordt toch erg ongerust gereageerd nu N-VA-voorzitter Bart De Wever het communautaire spook heeft laten ontsnappen. “En dat terwijl we dachten dat het veilig en wel opgesloten zat in het regeerakkoord”, zucht premier Charles Michel. “Maar we blijven niet bij de pakken zitten!”

(foto: theNerdPatrol, Flickr - CC BY-ND 2.0)
(foto: theNerdPatrol, Flickr – CC BY-ND 2.0)

Michel wil beroep doen op drie exentrieke oud-professoren die samen een consultancybedrijfje hebben opgericht dat zich in dit soort zaken heeft gespecialiseerd. Zij moeten het communautaire spook voor eens en voor altijd aan de ketting leggen.

Peter Venkman, de econoom van het trio, ontdekte door het vergelijken van nationale handelsbalansen en welvaartscijfers dat het spook ook elders al lelijk huisgehouden heeft. “Het communautaire spook zaait in die mate angst en verdeeldheid dat het hele samenlevingen ten gronde richt”, aldus Venkman. “Er zijn talloze voorbeelden van uit de geschiedenis, maar zijn recentste activiteiten spreken nog het meest tot de verbeelding. In de jaren ‘90 heeft het de Balkan geteisterd en nog in 2011 zijn er waarnemingen geweest in Libië en Syrië, waarna die landen in sneltempo uiteen vielen in totale anarchie en burgeroorlog.”

Handlangers

“Uit onze activiteiten uit het verleden hebben we geleerd dat het communautaire spook twee handlangers heeft die menselijke gastlichamen aannemen. Als ze elkaar vinden voltooien zij een mystiek ritueel, waarna ze de poort openen waarlangs het communautaire spook de wereld kan binnentreden”, verklaart historicus Raymond Stantz de werkwijze van het spook. “Dat N-VA-parlementsleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters net nu een soort institutionele paringsdans beginnen is dan ook érg verontrustend.”

Gelukkig hebben de drie wetenschappers een plan. Egon Spengler, de ingenieur van het drietal, legt uit: “Als we het spook kunnen localiseren, zullen we het trachten te vangen met een sterke energiestraal, waarna het opgesloten moet worden in een grote, sterke afgesloten ruimte.” Spengler had hiervoor gedacht aan een van de in onbruik geraakte reactorkuipen van de stilgelegde kernreactoren in Doel of Tihange, maar bij Electrabel wil men daar niets van weten. “We hebben nu al de allergrootste moeite om de geest van de nucleaire ramp in de fles te houden”, klinkt het daar. “Voor nog zo’n creatuur willen wij de maatschappelijke verantwoordelijkheid niet dragen. Voor geen belastingvermindering ter wereld!”

3 reacties op "Charles Michel roept hulp in om het communautaire spook te vangen"

  1. Misschien na Catatonië Vlaanderen onafhankelijk. Inmiddels zegt Wolfgang Schäuble – CDU – dat de open grenzen van Schengen op instorten staan. En de voorzitter van de Europese Commissie zegt dat grenscontroles om de vluchtelingenstroom in te dammen zullen leiden tot ineenstorting van de euro. Er is heel wat te doen om Wallonië en Luxemburg bij elkaar te houden.

    Beantwoorden.
  2. Niet vergeten dat het allemaal de fout is van de sossen!!!
    (Als je het dikwijls genoeg herhaalt, gelooft iedereen dat op den duur. Waarmee ik echter zeker niet wil beweren dat er hier krachten aan het werk zijn die zich aan dergelijk populistisch geblaat zouden durven bezondigen. Enkel mensen die regelmatig een Latijnse spreuk uit de mouw kunnen schudden, overal spoken zien en de nulmeridiaan door hun g*t weten lopen, hebben in deze ALTIJD gelijk.)

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter