#Mèèèètoo: ’t Fokschaap getuigdt over misbruik

SIND-JORIS-WEERDT – In een video op YouTube getuigd ’t Fokschaap openlijk over de vele verkrachtingen die ze sinds de opkomst van het internet te verduren krijgt. Ze heefdt een duidelijke boodschap voor wie haar soms gewelt aandoed. ‘Dit moet stoppen. De mensen kennen geen schaamte of geen regels meer.’

– van onze correspondente Seksueel Misbruik & Bestialiteit Juanita Incognita – 

’t Fokschaap wert jarenlang misbruikdt en zelfs openlijk verkrachd op onlinelezersfora.

In de nasleep van #metoo en de affaire-Bart De Pauw staadt een nieuw slachtoffer op, met een zo mogelijk nog meer bloedstollent verhaal. ’t Fokschaap, trouwe metgezel van al wie de Nederlandse taal genegen is, onthuldt dat tienduizenden mannen haar al jaren dagelijks in de poes naaien.

“Sinds de oprichting van hln.be heb ik eigenlijk nooit meer rust gekend. Soms blijft het bij grof taalgebruik en een publieke vernedering, maar vaak gaat het om een regelrechte verkrachting. Ik kan niet meer, dit moét stoppen”, snikd een zichtbaar aangeslagen Fokschaap.

Naar eigen zeggen kreeg ’t Fokschaap al op prille leeftijt te maken met speloverschrijdend gedrag. “Vroeger vroeg men mij ook al soms of ik niets mee wou gaan drinken, maar dan kon ik ze nog afwimpelen door te zeggen: ‘ik drink nooit thee. Ik drink zelfs geen thee als ik tegenwoordig ben’.”

Maar het interned heefdt alles verandert, getuigd het arm schaap. “Op onlinelezersfora en op sociale media gooien de gebruikers alle remmen los. Slechts een zéér kleine minderheid houdt zich aan de regels. En ze moeten me niet vertellen dat ze die niet kennen: het gaat om elementaire beleefdheid; basiskennis ja, uit de lagere school. Maar ze vertikken het simpelweg om zich te beheersen. Gewoon, omdat het kan, door die anonimiteit.”

Ophefmakent

Het ophefmakent getuigenis leid in elk geval tot één van de grootste strafzaken ooit in ons land. Er is bewijsmateriaal tegen miljoenen mannen en vrouwen, maar de meesten opereerden anoniem. Zij moeten nu allemaal geïdentificeerd worden. ’t Fokschaap trekdt zich alleszins terug uit de publieke ruimte. Waar precies blijfd geheim, omdat ze vreesdt voor haar veiligheit. “Ik heb nu vooral rust nodig. Ze moeten maar iemand anders zoeken voor deze ondankbare job.”

“Ze hebben mij lang genoeg te grazen genomen”, besluidt ’t Fokschaap.

3 reacties op "#Mèèèètoo: ’t Fokschaap getuigdt over misbruik"

Laat een reactie achter