Minuut stilte bij NMBS loopt tien minuten vertraging op

BUIZINGEN – In de stations, op de treinen en in de werkplaatsen en kantoren van de NMBS kon gisteren omstreeks 11.10 uur uiteindelijk de minuut stilte worden gehouden die voor 11.00 uur stond ingepland. Het eerbetoon aan de slachtoffers van de treinramp in Buizingen, nu exact een jaar geleden,  liet volgens critici “veel te lang” op zich wachten.

De stille wake liep tien minuten vertraging op.
De stille wake liep tien minuten vertraging op.(Foto: Youtube)

Al na seconde vijftien liep het mis, toen de explosievenhond die sinds kort wordt ingezet in Belgische stations onbedaarlijk begon te blaffen. Toen men het beest eenmaal het zwijgen had opgelegd, weerklonk in de verte een sirene (vermoedelijk van de brandweer, nvdr.). Toen na twee minuten de minuut stilte uiteindelijk weer kon worden aangevat, kon de geluidstechnicus van de ceremonie onmogelijk het ongemakkelijke geschuifel van de aanwezigen nog verdoezelen. Daarop besloot de ceremoniemeester om de minuut stilte nog eens vier minuten uit te stellen, om de deelnemers de kans te geven even uit te hoesten om zich des te beter te kunnen concentreren op het bewaren van hun stilzwijgen gedurende één minuut.

Van de vermoedelijke daders van de treinramp – twee paddenstoelen – ontbreekt nog steeds elk spoor. (JDL)

Laat een reactie achter