Sint geeft stoute kinderen “verkeerd signaal”

ANTWERPEN – In de Scheldestad is afgelopen zaterdag, naar jaarlijkse gewoonte, Sinterklaas ontscheept. In zijn toespraak zei hij dat er ook dit jaar “geen stoute kinderen” zijn. De Sint staat bekend om zijn brede clementie, maar niet iedereen is daar even gelukkig mee.

Sinterklaas (links): "Er zijn geen stoute kinderen." - Archieffoto.
Sinterklaas (links): “Er zijn geen stoute kinderen.” – Archieffoto.

“Zijn tolerante houding siert de Goedheiligman natuurlijk, maar met zijn neiging om kleinere schelmenstreken met de mantel der liefde te bedekken, doet hij volgens mij meer kwaad dan goed,” vertelt ons Mieke (5) uit Lier. Mieke is het braafste meisje uit de kleuterklas en is speciaal met haar ouders naar Antwerpen getrokken om de Sint te verwelkomen. “Iedereen weet dat er natuurlijk wél stoute kinderen zijn. Zelf ben ik afgelopen jaar meermaals het slachtoffer geworden van stoute kinderen, toen bijvoorbeeld Robbie (Mieke’s oudere broer (7), nvdr.) aan mijn haar heeft getrokken en toen mijn klasgenoten Shania en Bo maar bleven babbelen en de hele klas bijgevolg van Juffrouw Jenny niet naar de dvd van Kaatje en Co. mocht kijken.” Mieke betreurt dat Sint Nicolaas deze en vergelijkbare vergrijpen negeert: “Stoute kinderen krijgen zo het signaal dat ze ongestoord hun gang kunnen gaan en helemaal niet, zoals bijvoorbeeld ikzelf, altijd braaf hun groenten moeten opeten en zonder morren gaan slapen om lekker snoepgoed en tof speelgoed van de Sint te krijgen.”

Staat van straffeloosheid

Mieke bepleit nu de terugkeer naar een correcte aanpak van stoute kinderen. “Ik ben van plan om, in naam van ‘s lands brave kinderen, de Sint aan te schrijven en hem te vragen om deze staat van straffeloosheid niet langer te promoten. ‘Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe,’ leert ons de traditie. Het wordt tijd dat Sinterklaas zich herinnert waar hij die roe ook al weer gelegd heeft,” aldus nog Mieke.

Laat een reactie achter