Archeologen ontdekken deeltjesversneller uit Paleolithicum

AMESBURY – In het zuiden van Engeland hebben archeologen de resten blootgelegd van wat wel eens de oudste deeltjesversneller ter wereld zou kunnen zijn. Het betreft een cirkelvormige site, opgetrokken uit megalieten, “waarbinnen het heel goed mogelijk kan zijn geweest om deeltjes te laten versnellen”, aldus archeoloog Jim Kevin Kenneth.

Rond de cirkelvormige site zouden de jagers-verzamelaars-kernfysici deeltjes (vermoedelijk stenen) versneld hebben.
Rond de cirkelvormige site zouden de jagers-verzamelaars-kernfysici deeltjes (vermoedelijk stenen) versneld hebben.

Kenneth vermoed dat binnen deze samenleving van jagers-verzamelaars-kernfysici krijgers werden klaargestoomd om met deeltjes, vermoedelijk stenen, steeds snellere kringen te lopen rond de megalieten. Dit leidt men af uit de grote hoeveelheid stenen die in de buurt is gevonden. Druïden zouden dan hebben bekeken wat de gevolgen zijn als twee krijgers met deeltjes elkaar in volle vaart zouden raken. Dat zogenaamd primitieve culturen al heel wat wisten over astronomie was al eerder bekend, maar deze vondst zou een geheel nieuw licht kunnen werpen op hun gevorderde inzicht in de sub-atomaire structuur van de materie en het heelal. (EM)

2 reacties op "Archeologen ontdekken deeltjesversneller uit Paleolithicum"

  1. Verregaand onderzoek heeft zes jaar later geleid tot nieuwe inzichten over de site en haar gebruik. De druïden moeten al in een vroege experimentele fase beseft hebben dat de vereiste “collision speed” niet gehaald werd. De bewegende deeltjes hadden dringend een extra boost nodig. Dit werd bereikt door het inzetten van bruine beren achter de hollende krijgers. Een bijkomend voordeel waren de onverwachte botsingen tussen mens en beer die tot spectaculaire nieuwe (an)atomaire kennis hebben geleid. Er wordt sterk overwogen om postuum de nobelprijs fysica toe te kennen aan de drie geniale druïden Elek, Trom, Agnets, die aan de basis lagen voor elke andere deeltjesversneller die in een verre toekomst nog gebouwd zou worden.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter