België koopt 150.000 kinderen tegen vergrijzing

BRUSSEL – Het wordt hoe langer hoe duidelijker dat we de vergrijzing in ons land niet langer de baas kunnen. De Belgische Studiecommissie voor de Vergrijzing stelt nu voor om een hondervijftigduizendtal kinderen aan te kopen om de druk op het pensioenstelsel te helpen verlichten. De eerste reacties op dat voorstel zijn gematigd tot zeer positief.

Een eerste lading kinderen uit Darfoer staat al klaar om verscheept te worden
Een eerste lading kinderen uit Darfoer staat al klaar om verscheept te worden

“Het principe is verbazingwekkend eenvoudig: we kopen een enorme voorraad nieuwe kinderen en we laten hen op termijn opdraaien voor onze kosten. Door die massale aankoop kunnen we bovendien nog een fikse korting op het totaalbedrag onderhandelen”, glimlacht Ron d’Uyt, voorzitter van de commissie. “Kijk, 60 jaar geleden haalden we gastarbeiders naar ons land om ons te helpen de toenmalige economie draaiende te houden. Dat werkte toen perfect. Dus waarom doen we het nu niet opnieuw? Alleen nog beter: doordat we dit keer kinderen laten overkomen en geen volwassenen, besparen we enorm op het voorzien van onderdak, voedsel en integratiemaatregelen. Kinderen eten weinig, hebben nog niet zoveel plaats nodig en passen zich makkelijk aan nieuwe omstandigheden aan. Ik kan niet begrijpen dat we hier niet eerder zijn opgekomen!”

Vicieuze cirkel

Alexander De Croo, die allicht minister van Pensioenen zal worden, ziet geen graten in het voorstel. “Integendeel, ik ben blij dat we met dit voorstel eindelijk eens een langetermijnvisie te pakken hebben. Bovendien, in Syrië, Darfour en Oost-Congo bijvoorbeeld is een kinderleven haast niets meer waard. Daardoor kunnen we de prijs per kind laag houden voor de belastingbetaler. We moeten wel beseffen dat onze aankoop ook zal verouderen, en dus op termijn de vergrijzing zal verergeren. Zo dreigen we in een vicieuze cirkel te belanden, waarbij we steeds meer kinderen zouden moeten invoeren. Het is dus van primair belang dat ze de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar nooit bereiken. Als we hen hard genoeg en in voldoende slechte omstandigheden laten werken, kan dat geen onoverkomelijk probleem zijn,” verduidelijkt de sterkhouder van het blauwe spectrum.

Vlaams Belang voorzitter Bruno Valkeniers is het voorstel om voor meer kinderen te zorgen niet ongenegen, maar vraag zich af waarom die uit het buitenland zouden moeten komen. “Als we nu eens alle gezonde, aantrekkelijke, hoogopgeleide Vlaamse meisjes tussen 16 en 32 jaar zwanger laten maken? Door gezonde, blanke, Vlaamse mannen, dat spreekt. Dan staan we toch even ver? Niet alleen is dat goedkoper, het resultaat is gegarandeerd wenselijker.” N-VA-lid Pol Van Den Driessche valt hem daarin bij. “De vergrijzing is voor mij dé uitdaging voor de toekomst. Ik wil me graag persoonlijk engageren voor de toename van het aantal kinderen in dit land.”

7 reacties op "België koopt 150.000 kinderen tegen vergrijzing"

  1. We kunnen de vergrijzing inderdaad niet meer de baas: ik juich die kinderimport van harte toe. Ook de bereidwilligheid van onze Pol en onze Bruno om onze schone vlaamsche maagdenkens te bezwangeren is lovenswaardig. Let wel, we moeten die kinderkens vooral leren goed te stemmen op de NVA natuurlijk (het Blok hebben ze indertussen al overgenomen) zoadat het echt voorbeeldige, gehoorzame Vlaminkskes worden.

    Beantwoorden.
  2. Als wij priesters zo scheef niet zouden bekeken worden als we een vruchtbaar meisje benaderen, dan zou de toekomst ten dele verzekerd zijn. We zijn niet allemaal homoseksuele pedofielen. Er zijn ook normale priesters!

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter