Tien sporten die je gegarandeerd voorbereiden op de arbeidsmarkt volgens Philippe Muyters

BRUSSEL – Vlaams minister voor Sport Philippe Muyters (N-VA) werkt aan een voorstel om jonge werkzoekenden te stimuleren om een sport te beoefenen. Sporten zou hen de nodige vaardigheden bijbrengen om het helemaal te maken op de arbeidsmarkt.

Er is geen enkele sport die beter voorbereidt op een carrière als professioneel korfbalspeler dan korfbal. (Foto: Youtube)
Er is geen enkele sport die beter voorbereidt op een carrière als professioneel korfbalspeler dan korfbal. (Foto: Youtube)

Aangezien sommige vormen van lichaamsbeweging beter voorbereiden op een job dan andere, voorzag Muyters ook een lijst van sporten die zijns inziens het beste voorbereiden op de arbeidsmarkt.

  1. Triatlon. Nu de federale regering de pensioenleeftijd heeft verhoogd en de mogelijkheden tot brugpensioen zwaar heeft afgebouwd, is een volwaardige carrière enkel voorbehouden voor de échte volhouders, die na een zwempartij van meer dan drie kilometer en een helse calvarie op de fiets nog adem vinden om een marathon te lopen.
  2. Boksen. In het harde professionele leven worden permanent rake klappen uitgedeeld. Het is de zaak om a) te leren incasseren en b) harder terug te slaan dan je tegenstander.
  3. Formule 1. Door de permanente druk van de deadline en de combinatie van je 45-urige werkweek met het gezinsleven zul je soms door rode lichten moeten rijden of anderszins de verkeersregels overtreden. Wie risico’s heeft durven nemen op de weg, heeft een streepje voor.
  4. Tennis. Alleen wie zijn service verzorgt, zal klantgericht te werk gaan.
  5. Voetbal. Op de grasmat leer je het ver te schoppen en kort op de bal te spelen terwijl je steeds naar het doel toewerkt. Wie daarbij ook leert natrappen heeft het helemaal begrepen.
  6. Bergbeklimmen. Wie de top wilt bereiken, moet leren er te geraken.
  7. Waterpolo. Er zijn minder jobs dan werkzoekenden. Alleen wie geleerd heeft zelf het hoofd boven water te houden door anderen kopje onder te duwen, zal er geraken.
  8. Roeien. Wie in team en synchroon de hem toegeschreeuwde bevelen klakkeloos kan uitvoeren, is een meerwaarde voor elk bedrijf.
  9. Vissen. Wie geleerd heeft om van negen tot vijf neer te zitten en voor zich uit te kijken, kan vrijwel overal terecht.
  10. Korfbal. Geen sport die beter voorbereidt op een carrière als professioneel korfbalspeler.

Zoek ook een sport uit waarvoor je niet iedere dag hoeft te trainen, adviseert Muyters nog. Je moet als werkzoekende immers nog tijd vinden om je verplichte gemeenschapsdienst te vervullen.

Laat een reactie achter