Peter Adriaenssens vraagt kleuterleiders om waakzaam te zijn voor ‘kleine terroristen’

LONDEN – In Groot-Brittannië kunnen kleuterleiders binnenkort kinderen identificeren die ‘een verhoogd risico lopen zich tot het terrorisme te bekeren’. Geen slecht idee, vindt  kinderpyschiater Peter Adriaenssens. Hij raadt ook kleuterleiders in België aan om waakzaam te zijn.

Wanneer een peuter zijn baard laat staan, kan dat een signaal zijn dat ie aan het radicaliseren is. (Foto: Tumblr)
Wanneer een peuter zijn baard laat staan, kan dat een signaal zijn dat ie aan het radicaliseren is. (Foto: Tumblr)

Peuters brengen een groot deel van hun jonge leven door achter tralies, waar ze door een veelvoud aan traumatische ervaringen, zoals pijnlijke uitslag op de billetjes of een plotse uitval van het nachtlampje, in ijltempo kunnen radicaliseren.

Bovendien worden de ukjes steeds vaker blootgesteld aan haatpreken van radicale televisie-imams, omdat hun tweeverdienende ouders te weinig tijd hebben om zich de hele tijd met hen bezig te houden. “Peuterhersentjes zijn dan ook ontzettend vatbaar voor extremistisch gedachtegoed”, aldus kinderpsychiater Peter Adriaenssens. “Omdat de zin voor nuance zich pas later ontwikkelt, zal een tweejarige al snel zeggen dat ‘alle groenten slecht zijn’, terwijl hij enkel spruitjes bedoelt.”

“Op net dezelfde wijze kun je een kleuter makkelijk inprenten dat alle westerlingen onthoofd moeten worden, terwijl de kleuter in kwestie misschien enkel de juf dood wenst, omdat ze hem net gestraft heeft.”

Vaak vormen kleuters na verloop van tijd een zogenaamde sleeper cell. “Ze gedragen zich een hele tijd voorbeeldig en dan slaan ze plots, wanneer niemand het verwacht, toe met een biologisch wapen in hun luier”, waarschuwt een anonieme medewerker van het Peuter Interventie Team (PIT) van de federale politie. “En dan is het vaak al te laat.”

Het PIT raadt kleuterleiders dan ook aan om extra alert te zijn voor kleine signalen dat de peuter aan het radicaliseren is. “Als de kleine terrorist weigert de juf de hand te schudden, autootjes tegen elkaar laat botsen, ‘boem’ roept, er maar niet in slaagt de letter ‘r’ fatsoenlijk uit te spreken, of zijn baard laat staan, kan dat er allemaal op wijzen dat een aanslag nakende is. Het is belangrijk om vroeg genoeg in te grijpen, zodat de kleuter nog gerehabiliteerd kan worden.”

“Het is belangrijk om dergelijke, extreme gedachten reeds op jonge leeftijd op te sporen en in de kiem te smoren”, raadt ook Adriaenssens aan.  “In de eerste plaats door hen in prenten dat ze hun opleiding vervolmaken en dat hun toekomst in België ligt, maar als dat niet lukt ook met slaapdeprivatie of een dagelijkse sessie waterboarding in het kinderbadje”. “Dat is niet inhumaan, aangezien kleuters hun herinneringen aan de vroegste kindertijd toch verliezen rond hun zevende levensjaar.”

 

 

 

8 reacties op "Peter Adriaenssens vraagt kleuterleiders om waakzaam te zijn voor ‘kleine terroristen’"

 1. Geen toeval dat dit bericht ons precies op Driekoningen bereikt! Die drie begonnen meer dan 2000 jaar geleden al met de radicalisatie van zo ‘ne kleine, iets waar jaaaaren later nog hele kruistochten en kolonisaties uit voortgesproten zijn. Opvoeders, wees alert: verdachte namen zoals Caspar, Melchior en Balthasar NIET vertrouwen!

  Beantwoorden.
 2. Begon die Bontinck ook nog zo hard van zijn kloten te maken!!!. Met iedereen, maar nie mijne Jejoen!

  Dankzij dergelijke paljassen hebben ze gewoon de legerdienst afgeschaft. Als ze gewoon die ouwe intijds zouden opgehangen hebben, dan zou zijn kleine de grond niet geraakt hebben.

  Beantwoorden.
 3. Tussendoor een kritische noot, als het even mag. Het is toch niet omdat ik een enorm biologisch wapen in mijn luier draag, dat ik ook geradicaliseerd zou moeten zijn. Kunnen we hier een béétje relativeren, mensen? Sorry hoor, maar het gaat niet om de slagkracht van mijn wapen, dan wel over het wáár en het wannéér en het hoe váák ik dit wapen wens in te zetten… (beetje serieus blijven hé).

  Beantwoorden.
 4. Als je bloedeigen ouders je van hot naar her rondrijden in een auto met op de achterruit stickers in de aard van: ‘Warre rijdt mee’ of ‘Kiara in den otto’ of ‘Giulia op den achterbank’ dan is radicalisatie wel gerechtvaardigd.
  Had mijn vader destijds een sticker op de achterruit van zijn Opel Manta gehangen in de trend van ‘Dart is volgepikken’ of ‘Dart moest Ward zijn, maar ik was te zat’ dan was ik reeds lang een bebaarde zelfmoordterrorist in Aleppo in plaats van een vlijtige kantoorslaaf.

  Dit gezegd zijnde, ik ga vlug een Colaatje uit de automaat in de bedrijfskantine gaan sleuren.
  Nog steeds aan 60 cent. Géén indexsprong voor Dartje :)

  Beantwoorden.
  1. Allé jong, Dart was bijna Ward omwille van zattigheid. Beeld u in: hierbij ‘ne kletskop en een klein baardje en ’t is helemaal te gek om rond te lopen!
   (Bizar, da’s precies wat “ze” mij ook proberen te zeggen, maar ik ben dan ook radi-kaal.)

   Beantwoorden.
  2. Moest ik heel mijn kindertijd meegesleurd zijn in een Opel Manta, ik zou ook geradicaliseerd zijn, hoor. Alleen niet met een baard en kalashnikov in Aleppo, maar wel met buffalo’s en xtc in de bocaccio.
   Gelukkig reed mijne pa met een Ford Granada.

   Ik ga bij deze mij voorbereiden om bebaard een raid uit te voeren op uw bedrijfskantine. 60 centjes voor een Cola is echt wel een prijske!

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter