Belgische comedians kondigen drie dagen van nationale too soon af

Ten gevolge van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek kondigen Belgische comedians drie dagen van nationale too soon af. Drie dagen lang zullen satirici, stand-up comedians en cartoonisten zich onthouden van grapjes over de gruwzame terreuraanslagen, die alleen met liefde, stilte en troost beantwoord kunnen worden.

Geert Hoste is de woordvoerder van alle Belgische comedians. (Foto: Filip Naudts, CC by AS 3.0)
Geert Hoste is de woordvoerder van alle Belgische comedians. (Foto: Filip Naudts, CC by AS 3.0)

“De toestand is erg genoeg”, klinkt het bij Geert Hoste, de officiële woordvoerder van alle Belgische humoristen. “Ik wil de bevolking niet extra op de proef stellen met mijn grapjes.”

“Maar uiteindelijk gaan we hier wel grappen over maken”, vervolgt de conferencier strijdbaar. “Flauwe grappen en vlijmscherpe satire. Rechtse grappen en linkse grappen. Grappen over moslims en grappen over islamofoben. Grappen over imams, pastoors en rabijnen in cafés. Grappen over de politie, het leger en politici. Schunnige limericken, absurdistische monologen en pittige doordenkertjes.”

Gedurende deze periode kunnen online trolls en grapjassen makkelijk de mond gesnoerd worden met de woorden ’too soon’, zonder dat het recht op vrije meningsuiting of de artistieke vrijheid daarmee in het gedrang komt.

De drie dagen van nationale too soon gelden ook voor politieke recuperatie.

2 reacties op "Belgische comedians kondigen drie dagen van nationale too soon af"

 1. Ik was vandaag nog even in de winkel, en de mensen zagen er nogal agressief uit in hun heupen. Ik moest nog snel wat inkopen doen voor de Pasen. Ze liepen elkaar nog meer in de weg dan anders, ze zochten en ze gingen met hun winkelwagentje voor de schappen staan als je erbij moet enz. enz. Toch trokken ze duidelijk naar elkaar toe, je kon zien dat de verwarring een reactie was op de (reeds langer geplande) terreuraanslagen in Brussel, die al – too soon – van vorig jaar af bij de overheid bekend waren, een improvisatie op een aanslag op een kernreactor die al in de belangstelling staat (er was een poging tot sabotage geweest in een van de verouderde en mankerende reactoren, dus er was een gemeenschappelijk belang bij het geheim), dan wel een vuile kernbom. Een nog voortvluchtige terrorist was vorig jaar Turkije uitgezet en op eigen verzoek op het vliegveld gezet naar Amsterdam, de autoriteiten waren gewaarschuwd maar hij had een Belgisch paspoort: alles was oké.

  Beantwoorden.
 2. Allez er is nu weer zo’n gare met een vliegtuig vandoor??? Ene Ibrahim of zowat.

  Straks moet iedereen gaan werken tot 100 jaar en daarna die MMM hun proceskosten gaan afbetalen of wat?

  Zonder regering kunnen we best een paar jaar verder maar zonder Mocro’s maar een week.

  De volgende keer ga ik gewoon voor Mie Vogels stemmen.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter