Politie Rumst geeft toelichting bij dress code Tomorrowland

RUMST – Na de publieke verontwaardiging over de dress code die burgemeester Wendy Weckhuysen (CD&V) wilde opleggen aan de bezoekers van het festival Tomorrowland, licht de politie de geboden en verboden nader toe.

Ook kleurrijke podia moedigen volgens commissaris Drooghstoppel wangedrag aan. (Foto: CC BY-SA 2.0)
Ook kleurrijke podia moedigen volgens commissaris Drooghstoppel wangedrag aan. (Foto: CC BY-SA 2.0)

Uiterlijke kenmerken die wijzen op een politieke of ideologische overtuiging zijn sowieso verboden. “Wie een Che Guevara-t-shirt draagt, komt er niet in”, verduidelijkt hoofdcommissaris Drooghstoppel. “Maar ook met dreadlocks, hanenkammen, lang haar of kort gemillimiterd haar lieer je jezelf duidelijk aan een subcultuur met de daarbij horende ideologische gedachten. Punkers, indignado’s, skinheads, …  Zij komen er allemaal niet in.” Welke haarsnit dan wel mag? “Wel, yesterday is history... een nette crew cut uit de jaren vijftig, wat is daar mis mee?”, snuift Drooghstoppel.

Toch is de burgemeester, die geschrokken is van de heftige reacties, niet helemaal onvermurwbaar. “Wij zijn geen onmensen”, aldus Weckhuysen. “Wie onverhoopt toch opdaagt in een kleurrijk, gebatikt kledingsstuk, mag na de drugscontrole een grijze hoodie en een driekwartsbroek van de CD&V kopen aan de ingang. Een driekwartsbroek, ja, met deze temperaturen is een lange broek, hoewel preferabel, misschien net iets te veel gevraagd. En ik heb begrepen dat jongeren die zogenaamde ‘hoodie’ wel ‘cool’ vinden. Zei ik dat juist, cool? (lacht)” Wie daar nog problemen mee heeft, moet ze volgens burgemeester Weckhuysen maar relativeren. “Today is a gift, mensen.”

Tomorrow is a mystery

De dress code is de eerste van een reeks maatregelen die er op termijn moeten voor zorgen dat Tomorrowland helemaal conform de Belgische wetgevingis. “Volgend jaar pakken we de geluidsoverlast aan, en binnen vijf jaar zou het hele festivalterrein drugsvrij moeten zijn, zeker als we al die psychedelische podia strippen tot ze opnieuw gewoon zijn wat ze moeten zijn: een podium”, claimt commissaris Drooghstoppel. Of Tomorrowland na al die beperkingen nog in België zal blijven? Met TomorrowWorld zijn er immers al voldoende franchises in het buitenland opgericht. “Tomorrow is a mystery”, aldus de organisatoren.

 

 

8 reacties op "Politie Rumst geeft toelichting bij dress code Tomorrowland"

 1. Jos is zeker een “foks” onder de fox’en en folk’sen…
  Hierboven niet genoemden lijken anders wel van het iets naïevere ras…
  Kids!
  Don’t ya love ‘em.
  :)

  Ga in vrede gij allen.
  En vergeet die gratis Tattoo van het ABVV niet op te pikken.
  Tentje net achter de mainstage, vlak naast de pillen-test-stand.

  Beantwoorden.
 2. You may notice that the concept of compensation plan may seem
  to be common in the networking industry. It’s a good idea to have separate email promotions for prospects and customers, too, because you typically need to send different information to the different groups. We saw earlier that we could, through links to email addresses, contact directly with an email.

  Beantwoorden.
 3. Those that cannot apply for this kind of card or that would prefer a different solution could consider a prepaid card that
  comes with a credit building element as an alternative.
  You might get one or more benefits of outline designer along with it
  is the ideal means to unleash the capacities.

  Once safely at Thebes, though, the obelisks were brought to the temple at Karnak with much fanfare.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter