Politiebetoging geannuleerd omwille van terreurdreiging omwille van politiebetoging

BRUSSEL – Normaalgezien had vandaag een betoging van de federale politie plaatsgevonden. Door een plotse verhoging van de nationale terreurdreiging moest die geplande betoging plotsklaps worden geannuleerd

"Staken of werken: wij komen sowieso op straat!"
“Staken of werken: wij komen sowieso op straat!”

Vakbondsvoorzitter Moussa Tasj vertelt wat er mis liep: “Onze stakingsaanzegging is weken geleden al goedgekeurd. Gisterenmiddag kregen we dan plots bericht van Binnenlandse Zaken dat onze stakingsplannen het terreuralarm de hoogte in joegen. Daardoor moeten we vandaag allemaal op straat. Niet om te staken maar om te werken. Er kan hier in dit land blijkbaar niet gestaakt worden of wij moeten werken. Zelfs als we zelf willen staken. Zo kunnen wij toch niet werken?“

Als gevolg van de verhoogde terreurdreiging heeft de politie het geweer van schouder veranderd. De vakbonden willen intussen niet meer staken. Als alles goed is, zouden ze daardoor alsnog massaal op straat kunnen komen. Niet om te werken, maar om te staken dit keer. Het blijft nog even afwachten of alle vakbondsafdelingen ook daadwerkelijk zullen weigeren om te staken voor het werkelijk tot een algemene werkneerlegging komt. “Van zodra er iemand het in zijn hoofd haalt van te staken, zal er van staken niks in huis komen”, waarschuwt Moussa Tasj. “Wie wil staken kan maar beter komen werken of we kunnen onze niet-stakingsplannen weer opbergen. En dan heb ik het nog niet over die kleine groep van vakbondslieden die hun collega’s plannen te verhinderen van te gaan werken. Ze kunnen de werkwilligen beter laten gaan werken a

ls ze de boel hier plat willen leggen. Als iedereen gewoon doorwerkt, zullen ze ginder in Brussel wel buigen voor onze eisen!”

De plannen van de politie om alsnog massaal niet te staken, is ook minister van Binnenlandse Zaken Jambon ter ore gekomen: “Wij hebben alvast de politie opgetrommeld om eventuele werkwilligen te verhinderen te gaan werken. Voor je het weet zorgen die paar heethoofden ervoor dat de niet-naleving van het niet-stakersverbod de kop wordt ingedrukt door werkwilligen die stakers willen tegenhouden van niet op straat te komen. Als dat gebeurt, weet ik het ook niet meer.”

3 reacties op "Politiebetoging geannuleerd omwille van terreurdreiging omwille van politiebetoging"

 1. Bij ons in de straat geldt sinds kort een verhoogde terriërdreiging, niet geheel toevallig samenvallend met een nieuwe bewoner van een van de panden.

  Mij is opgevallen dat ook hier de dreiging toeneemt bij staken, ik ben dan immers thuis en kan de terriër regelmatig waarnemen.

  Of de dreiging daadwerkelijk minder is bij mijn afwezigheid is een vraag voor boeddhisten in het algemeen en de Dalai Lama in het bijzonder, dit zal opgepakt worden zodra bekend is of die niet waargenomen omgevallen boom werkelijk omgevallen is en het geluid van 1 klappende hand onweerlegbaar vastgelegd is.

  Beantwoorden.
  1. Dierenopvang "Lama zitte" · Bewerken

   In Tibet worden terriërs gebruikt om lama’s bij elkaar te drijven. In de pikorde staat hond duidelijk boven lama. In het specifieke geval van “Dalai” lama’s weet ik het zo niet, maar bij twijfel kan ook hier één klappende hand duidelijkheid scheppen. Sinds de Tibettanen deze techniek toepassen zijn lama’s beginnen spuwen naar mensen.

   Beantwoorden.
 2. Vroeger liepen de flikken soms zo zat rond dat ze mekaar moesten rechthouden. Dat gaf een veilig gevoel omdat je wist : als ze het zich kunnen permitteren om zo zat proberen rond te lopen IS ER NIKS AAN DE HAND.

  Tegenwoordig moeten ze undercover naar de moskee. Daar zitten ze dan urenlang naar de Imam te luisteren. Dan komen ze terug op hun bureel en vullen op hun papier in : ‘ik denk dat het een redelijk goede Imam is’.

  Natuurlijk vraagt iedereen zich af hoe het radicaliseren eigenlijk precies in zijn werk gaat? Wellicht gewoon zoals verliefd worden. Op de profeet. Of op het kind Jezus.

  De profeet hakte eigenhandig ten minste 90 personen hun kop af. Eigenlijk wilde hij er nog meer hun kop afhakken maar hij kreeg het verschot in zijn rug. Bovendien moest hij op tijd thuis zijn want het kind stond met het eten klaar.

  Als dit echt waar zou zijn, is het erg genoeg. Maar het zou ook kunnen dat het niet waar is. Dan is het allemaal nog erger. Geen wonder dat de flikken bang zijn. Want die staan op de eerste rij.

  Als alles goed gaat, gaat de IS ruzie onder mekaar krijgen. Over een vrouw, over drugs, over geld, over het geloof. Voor al de rest zijn er financies genoeg. Dat is helemaal gen probleem. Maar als er geen koe is kun je die met geld ook niet kopen.

  Hoe langer de baard hoe groter het aanschijn. Als ze er maar geen luizen in krijgen. Of hem per ongeluk in de fik zetten. Gelukkig heb ik geen baard want dat zou me ongetwijfeld al overkomen zijn.

  Wat als iemand des nachts zo een appie zijn baard AFKNIPT en mee naar huis neemt? Via de operatie BARBAROSSA BIS. Op zijn kin plak je dan een briefje waarop staat : nog even sparen en je hebt er een nieuwe.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter