N-VA-ingenieurs ontwikkelen rechtse zak

AALST – In navolging van de roze zak van Joke Schauvliege (CD&V) bekijkt de partijtop van N-VA of het mogelijk is om een nieuwe afvalzak in te voeren in heel Vlaanderen. Momenteel loopt er een proefproject in Aalst.

In de rechtse zak (r.) kun je zelfs de goorste ranzigheid kwijt. (Foto: Max Dufour, CC BY-SA 2.0)
In de rechtse zak (r.) kun je zelfs de goorste ranzigheid kwijt. (Foto: Max Dufour, CC BY-SA 2.0)

“We kennen het allemaal: van harde vreemdelingenstandpunten op een forum tot antipolitieke meningen tijdens een familiefeest: elke maand stapelt er zich heel wat bagger op in de huizen van de hardwerkende Vlaming”, stelt lokaal N-VA-mandataris Karim Van Overmeire. “Om te vermijden dat die bagger ongefilterd terug in de publieke ruimte terechtkomt, hebben we in samenwerking met de Intercommunale Land van Aalst (ILVA) de zogenaamde rechtse zak ontwikkeld.”

De rechtse zak, een uitvinding van Annick De Ridder, Theo Francken en Van Overmeire zelf, is wat harder dan de andere zakken en kan luchtdicht worden afgesloten tegen geurhinder. “Zo kun je er zelfs de goorste ranzigheid in kwijt. Die wordt vervolgens zorgvuldig gesorteerd. De nog bruikbare ranzigheid wordt gerecycleerd in de vorm van partijstandpunten en tweets voor onze mandatarissen”, aldus Van Overmeire. “Zo gaat er veel minder bagger verloren dan vroeger. Zeg nu nog eens dat N-VA niet voor duurzaamheid staat.”

Als het proefproject aanslaat, wil Van Overmeire op termijn alle bruine zakken in Vlaanderen vervangen door rechtse zakken.

 

 

 

2 reacties op "N-VA-ingenieurs ontwikkelen rechtse zak"

Laat een reactie achter