België krijgt referendum over terugkeer naar permanente steentijd of bronstijd

BRUSSEL – In navolging van het referendum over de permanente winter- of zomertijd wil de regering-Michel de bevolking ook raadplegen over een terugkeer naar de permanente steentijd of ijzertijd. 

Dit West-Vlaamse gezin leeft al in de permanente bronstijd.

Vanaf november zit ons land zonder elektriciteit”, waarschuwt premier Michel. “Om daar op voorbereid te zijn moeten we nu al beslissen hoe we daar als land mee omgaan. Willen we terugkeren naar een los verband van stammen jagers en verzamelaars, of zien we in de toekomst ook een rol weggelegd voor kleine stadstaten en extensieve landbouw op het ommeland? Dat is de keuze die we willen voorleggen aan de bevolking.”

Om de transitie vlot te laten verlopen heeft de overheid een afschakelplan klaar. De gebieden die het minst zullen merken van de overschakeling op de premoderne tijd, zoals Limburg, de Kempen en de Dendervallei, zullen het eerst van de beschaving worden afgesneden. Daarna volgt de rest van het land. Voor West-Vlaanderen verandert er niets.

Vast staat volgens Michel dat een terugkeer naar de permanente steen- of bronstijd met heel wat voordelen komt. “De permanente moderne tijd, met zijn kunstlicht en zijn socialmediagebruik, heeft ons bioritme compleet in de war gemaakt. Door over te schakelen op een premoderne tijd zal de bevolking weer gaan slapen wanneer het donker wordt, en opstaan met de zon. Burnouts zullen een vaag relict uit het verleden worden.”

Bijkomend voordeel: “Volgens het Planbureau zal niemand nog in de ochtendspits staan, tot iemand opnieuw het wiel uitvindt.”

Kleitabletten

In afwachting van het referendum neemt de regering maatregelen om de transitie in goede banen te leiden. In het onderwijs zullen smartboards worden vervangen door kleitabletten. In de landbouw, de slachthuizen, de bouw, en het bosbeheer, kortom in alle economische sectoren zullen vuistbijlen worden uitgedeeld. De Centra voor Volwassenenonderwijs richten alvast een cursus metallurgie in.

15 reacties op "België krijgt referendum over terugkeer naar permanente steentijd of bronstijd"

  1. Terug met de kaarten en dobbelstenen spelen , bier drinken veel vrije tijd, jagen voor eten en achter de vrouwen lopen of is het ook jagen? . Gene stress , geen God of gebod . Kortom de goeie ouwe tijd. We zijn te laat geboren maar geen nood! ….we zijn terug op de goede weg als we het nieuws bekijken van tegenwoordig.

   Beantwoorden.
   1. En dan natuurlijk de voetbalcompetities meteen stopzetten en weer terug naar die gezellige wedstrijden van dorp tegen dorp, bij voorbeeld met 221 man tegen 153 man een menselijke schedel heen en weer schoppen; ja, leuk !.

    Beantwoorden.
  1. De manipulatie van de machine? Wie kent de tijd? Soms vijf minuten en soms twee uur? Heb dergelijke dingen nooit echt bijgehouden. Sommige mensen houden dat dus bij. Ik dus niet.

   Beantwoorden.
   1. Uw potten zijn geconfisceerd door onzen buur Bernard aka Richard Leeuwenhart en dat ik met mijn zwaard in de aanslag onze eikenhouten salontafel berijdt, is omdat gij niet meer wilt, Georgette. Voila, het is eruit en iedereen mag het weten! En ik denk dat dit wijdverspreid maatschappelijk probleem eindelijk eens de nodige aandacht moet krijgen: #I_want_too. Getekend Ivanhoe.

    Beantwoorden.
     1. Georgette Grootjans · Bewerken

      De laatste tijd berei je zonder D, zonder T en zonder P jos ! Als ik denk wat een vurige aanhanger je vroeger was…

 1. De Bronsttijd. Gelukkig zit Durbuy in de roze categorie 4. Eerst gaan ze 8, 7, 6 en 5 afsluiten. Kwestie van langs achter te beginnen. De braafste mensen gaan éérst afgesloten worden. Een boerengat als Durbuy had eigenlijk in categorie 8 moeten gezeten hebben. In 2014 zat Durbuy nog in categorie 7. Iemand moet daar wat van gezegd hebben? De lelijkste schilderijen kosten hier al gauw 10.000€. Reken uit de BTW. In andere landen zoals Monaco ga je écht minder betalen voor hetzelfde.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter