Mini-Europa totaal niet voorbereid op Mini-Brexit

Door de Mini-Brexit zou er een einde komen aan het vrij verkeer van personen en goederen doorheen Mini-Europa

Mini-Europa moet zich beter voorbereiden op een harde Mini-Brexit – een Mini-Brexit zonder akkoord. Dat zegt minister van economie Kris Peeters na een onderhoud met Michaelino Barnier, de Mini-Brexit-onderhandelaar van Mini-Europa. Dat zal verregaande gevolgen hebben voor bezoekers aan Mini-Europa. Deze kunnen zich nu nog mits aanschaf van een toegangsticket vrijelijk voortbewegen in heel Mini-Europa. Door de Mini-Brexit zou er echter een einde komen aan het vrij verkeer van personen en goederen doorheen het park. Bezoekers zullen daarom tussen Mini-Frankrijk en Mini-Ierland een visum moeten kunnen voorleggen, en zich bovendien moeten verwachten aan lange veiligheidscontroles om tussen Mini-Europa en het Mini-Verenigd Koninkrijk te reizen. Een Mini-Brexit-akkoord, waarin er in Mini-Noord-Ierland een achterpoortje zou blijven bestaan waarlangs bezoekers nog steeds zonder visum het Mini-Verenigd Koninkrijk konden bezoeken, werd vorige week immers weggestemd door het Britse Mini-Lagerhuis.

Mini-ondernemingen

Ook de bedrijven van Mini-Europa zijn helemaal niet klaar voor voor de douaneformaliteiten die gepaard gaan met de Mini-Brexit, blijkt uit cijfers die minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) opvroeg bij de douane van Mini-Europa. Volgens Hans Geeroms, die de Mini-Brexit en de gevolgen ervan vanuit de Nationale Bank opvolgt, zijn het vooral Belgische mini-ondernemingen die het slachtoffer dreigen te worden. ‘De meeste mini-ondernemingen doen alleen zaken binnen Mini-Europa. Zij hebben nog nooit douaneformaliteiten gekend. Zij weten niets van de procedures, de richtlijnen en de kosten die eraan verbonden zijn.’ Geeroms verwacht dan ook dat veel bezoekers en mini-ondernemingen voortaan het Mini-Verenigd Koninkrijk links zullen laten liggen bij hun bezoek. Mini-Europa liet alvast weten de grote impact van een Mini-Brexit niet te willen minimaliseren.

 

9 reacties op "Mini-Europa totaal niet voorbereid op Mini-Brexit"

          1. Bescheiden als ik ben ga ik inderdaad mijn natuurlijke schoonheid niet te kijk zetten. Ik wil alleen maar mijn steun uitdrukken van Maggie tegen Theo, Theo tegen Kristof, Kris tegen Bart, Bart tegen Elio, John tegen Jan, Gwendolien tegen Jinnih, Tom tegen Bart, Siegfried tegen Daniël, Meyrem tegen Ben, … iemand vergeten ?

Laat een reactie achter