Europa organiseert gratis filmvoorstellingen aan Libische kust

BRUSSEL/TRIPOLI – De Europese Unie heeft eindelijk een sluitende strategie ontwikkeld om het probleem van de bootvluchtelingen aan te pakken aan de buitengrenzen van Europa. Er wordt een percentage van de begroting voor ontwikkelingssamenwerking gereserveerd voor gratis filmvoorstellingen op de Libische stranden.

Vertoningen van 'Titanic' moeten de gelukszoekers ontmoedigen de oversteek te wagen. (Foto: Youtube)
Vertoningen van ‘Titanic’ moeten de gelukszoekers ontmoedigen de oversteek te wagen. (Foto: Youtube)

Aangezien er geen juridische grond bestaat voor de Europese marines om herhaaldelijk en unilateraal Libië binnen te vallen om daar op het grondgebied van een soevereine staat op arbitraire wijze kleine en middelgrote schepen in privaat eigendom te vernietigen, wil de EU nu investeren in preventieve filmvoorstellingen overal aan de Libische kust.

“De vertoningen hebben een drievoudig nut”, verklaart staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Eerst en vooral moeten ze de vluchtelingen, die – laat ons een kat een kat noemen – vaak uit achterlijke streken komen, een beetje Westerse beschaving bijbrengen. Vrijheid van kerk en staat, eten met mes en vork en – als het niet anders kan – een voorbeeld van onze politiek correcte maar ambigue houding tegenover minderheden en homoseksuelen. Zij die achteraf alsnog de oversteek wagen, hebben op zijn minst al een basiskennis van onze maatschappij.”

Ontradend effect

Daarnaast hebben de films ook een ontradend effect. “‘Titanic’ wijst op de potentiële gevaren van een scheepsreis op een overvolle boot, en ‘Jaws’ moet kandidaat-vluchtelingen duidelijk maken wat hen mogelijks te wachten staat indien ze onderweg stoemelings in het water zouden sukkelen.”

Voor wie dat niet overtuigend genoeg is, volgt nog een filmselectie van de gebroeders Dardenne. “Die geeft Afrikaanse migranten een realistisch beeld van de levensomstandigheden in de onderste regionen van de samenleving hier bij ons”, aldus Francken.

American History X

Er wordt ook geld vrij gemaakt voor een Vlaamse remake van American History X, maar dat hoeft niet veel te kosten, want ‘de eerste helft van de film volstaat’, aldus de kaalgeschoren staatssecretaris.

6 reacties op "Europa organiseert gratis filmvoorstellingen aan Libische kust"

  1. ik vondt mijne vrient franken zen eerste voorstel toch beeter want asge die mannen zoo ne fillem laat zien pijzen ze datter ier niks anders te doeng valt as nor de sinnema te goen terwijl dasse ier beter dienen om achter de vuilkar te loopen en saavonts un vrau een pak klop te geeven totda unnen ooftdoek in un onderbroek geschooven is om te dienen as maantferbant azoo pijzzekik toch allee want khem da zoo geleert aan dunniversitijt waar da franken oek geweest is ier achter thoeksken

    Beantwoorden.
  2. DE GEBELGDE BELG · Bewerken

    Zolang als apen als Nestlé zich met de koffieprijs gaan bezighouden, moet ik blijven illegalen huisvesten. Dik tegen mijn goesting. Ik zou liever hebben dat ze naar huis gingen.

    Ook mijn vriendin. Omdat het mens te dik is om in haar veiligheidsgordel te passen, ben ik al enkele keren met wiet aan de veiligheidsdiensten ontsnapt. Jamaar het is 2014. Vanaf 1977 heeft die al Belgische papieren. Behalve mij een stamp geven als ik zat ben heeft die nog nooit iets verkeerds gedaan.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter