Staatsveiligheid ontwikkelt kogelvrije schoen voor Joke Schauvliege

BRUSSEL – Ingenieurs van Staatsveiligheid hebben een paar kogelwerende schoenen ontwikkeld voor Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw (CD&V). Het gepantserde schoeisel moet de minister verhinderen om nog in haar eigen voet te schieten.

De kogelvrije schoenen zijn bestand tegen alle beschadigingsoperaties, vooral die van de minister zelf. 

“Met de kevlar schoenen zal de minister probleemloos over eieren kunnen lopen, zelfs nadat ze zichzelf meermaals van heel kortbij met een groot kaliber in de voet heeft geschoten”, meldt Staatsveiligheid trots. “We hebben gekozen voor een vrij ruime schoenmaat, om de lange tenen van de minister vrij spel te geven. En met de massieve stalen tip zal ze haar criticasters, zoals de klimaatspijbelaars nog beter tegen de schenen kunnen schoppen.”

Naast de kogelvrije schoenen ontwikkelden de ingenieurs ook een tweede paar decoy-schoenen, voor als de minister de noodzaak voelt om de schuld in andermans schoenen te schuiven.

Opmerkelijk: een deel van de schoenen (de achterkant, nvdr.) werd gefinancierd door enkele belangengroepen voor landbouwers. “Zo zal ik ’s avonds als ik thuiskom na een harde dag werk, naar hartenlust de hielen van de Boerenbond kunnen likken”, bevestigt Schauvliege zelf.

Dat nieuws wordt evenwel met klem ontkend door Staatsveiligheid zelf. “Wij hebben daarover nooit contact gehad met mevrouw Schauvliege. De minister heeft geen extra gadgets nodig om de hielen van de Boerenbond te likken, dat doet ze uit zichzelf al vaak genoeg.”

4 reacties op "Staatsveiligheid ontwikkelt kogelvrije schoen voor Joke Schauvliege"

  1. Volgens uitgelekte informatie van de staatsveiligheid zou Joke Schauvliege onder pseudoniem ” De Leugheneire” milieu-negationistische artikels schrijven in een plaatselijke kwaliteitskrant.

    Beantwoorden.
  2. Er wordt hard gewerkt aan het klimaat. Belangrijk in dit verband is dat België samen met Nederland gekozen heeft voor de Joint Strike Fighter; de installatie in Nederland werd direct gevolgd door opzegging van het INF-(ontwapenings)Verdrag door de VS en daarna eenzelfde stap van Rusland (ook vanwege het VS-raketschild in Roemenië en de kernbewapening van India, Pakistan en China). Een vernieuwing van de Koude Oorlog toen niemand het had over opwarming. Een ander teken is de Polar Vortex die normaal rond de Noordpool blijft waaien maar weer doorstootte naar de VS met temperaturen van -60 graden Celsius.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter